Kantoorperikelen – hoe maak je het niet te gezellig?

Kantoor

Een mooi aangekleed kantoor is natuurlijk een onmisbaar. Je zult er tenslotte vaak genoeg vertoeven. Het moet daarom wel aanvoelen als een plek waar je je thuis voelt. Een mooi aangeklede werkruimte zal namelijk gegarandeerd zorgen voor meer productiviteit en energie. Maar waar ligt de grens? Hoe zorg je ervoor dat jouw kantoor geen verzameling van onnodige tierelantijntjes wordt en wél een productief kantoor blijft? Hoewel je je op je gemak moet voelen in eigen kantoor, moet er tenslotte ook nog gewerkt worden. 

In deze blog geven wij jou 5 tips voor het behouden van rust  en overzicht in je werkruimte, of dit nou aan huis is of ergens verder weg. 

Voer een Clean Desk Policy in. 

Deze tip klinkt misschien een beetje basic of gek maar, hear us out. Het netjes en opgeruimd houden van je bureau zal je helpen om beter te kunnen concentreren en doelgerichter te werken. Een clean desk gaat je helpen om overzicht en orde te houden, waardoor je minder tijd kwijt zult zijn aan het zoeken naar papieren of spullen. Maar, wat houdt het eigenlijk in? Mag je dan helemaal geen pennenhouders of leuke foto van de kids uitstallen? Eigenlijk niet. Een clean desk policy houdt in in dat je slechts de spullen op je bureau hebt liggen die je nodig hebt tijdens het werken. Denk bijvoorbeeld aan een computer/laptop, pen en papier en je telefoon. Misschien saai, maar zeker effectief. 

Voldoende prullenbakken op de werkvloer 

Deze tip sluit eigenlijk naadloos aan bij de eerste. Het klinkt dan ook vrij logisch dat er voldoende prullenbakken staan. Toch kan het een valkuil zijn om de vuilnisemmer niet in de buurt te hebben. De stap is soms letterlijk en figuurlijk te groot om tijdens het geconcentreerde werken naar de prullenbak te lopen. Daar gaat je flow. Om te voorkomen dat je bureau een klein afval inzamelingsstation wordt, is het handig om de prullenmand binnen handbereik te hebben. Dat scheelt jou weer opstaan, verspilde energie en je kunt lekker in ‘the zone’ blijven terwijl je wegtikt achter de pc.

Houd de werkruimte rustig en clean

Verschillende kleuren op de muren of een over-the-top collectie aan schilderijen leidt natuurlijk af. Probeer je office dus vooral rustig te houden. Denk hierbij aan lichte kleuren op de muren en niet te veel tierelantijntjes die de concentratie zouden kunnen verstoren. Mocht je dan toch opzoek zijn naar een leuk plaatje aan de muur, om te voorkomen dat het allemaal te monotoom wordt, vang dan meteen twee vliegen in één klap. Artcoustiq levert prachtige wanddecoraties die ook nog eens geluiddempend werken. Zo verbeter je de akoestiek en hoor je je eigen stem niet meer van de muren weerkaatsen terwijl jij een sale probeert binnen te halen. Artcoustiq heeft een uitgebreide collectie, dus check gerust even of ze ook iets voor jou hebben.  

Kies voor groen! 

Mocht je geen last hebben van galm in het kantoor, maar wil je wel wat aankleding, kies dan voor groen! Met groen bedoelen we natuurlijk planten en bloemen, alhoewel een mooi groen kleurtje op de muur ook niet zal misstaan. Wist je dat planten de lucht zuiveren? En dat het zien van planten en bloemen ons van nature doet kalmeren? Daarnaast zorgen planten voor een betere concentratie en extra sfeer in het kantoor. Maar pas op! Op elk bureau een plantje neerzetten past natuurlijk niet bij de clean desk policy. Kies daarom voor bijvoorbeeld een groene wand. Moswens kan je daarbij helpen. Of je nu kiest voor een complete wand met planten – hoe gaaf! – of voor een kunstwerk met groen, Moswens kan je helpen een beetje groen aan je kantoor toe te voegen zonder dat het zorgt voor teveel afleiding. 

Behoud rust met meubilair 

Werk je met meerdere mensen op kantoor? Zorg dat voor een beetje uniformiteit in je kantoor meubilair. Dat helpt om rust en overzicht te houden. Wanneer iedereen zijn of haar eigen assortiment aanschaft, zal het waarschijnlijk eerder voelen als een gedeelde woonkamer dan een kantoorruimte. Mocht je geen idee hebben waar je moet beginnen met zoeken? Wellicht dat BEUK meubels wat voor kan betekenen. Beuk meubels houdt zich al jaren bezig met de basis van het kantoor en zullen je ongetwijfeld wat tips kunnen geven. Kortom, even een lijntje bij ze uitgooien kan nooit kwaad.

Is jouw kantoor een oase van rust en tegelijkertijd de meest inspirerende plek die je kent? Deel je foto met ons op instagram met de hashtag #letscrindel. Wij zijn namelijk hartstikke benieuwd. 

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp