De gezondheid van je Home Office

Kantoor

Gaan we ooit nog terug naar kantoor? Voorlopig in ieder geval niet. Het lijkt erop dat het thuiswerken een gewoonte aan het worden is die zelfs na de Corona periode nog lang bij ons zal blijven. Thuiswerken is tenslotte voor veel mensen een goede uitkomst, zeker wanneer je een eigen ruimte tot je beschikking hebt en ongestoord aan de slag kunt gaan. Maar… vergeten we niet iets?

Gezondheid komt eerst

Het fietsen naar kantoor, die trap die je misschien elke ochtend en middag beklimt om naar je verdieping te komen, dat loopje naar de supermarkt voor een lunch, al je dagelijkse beweegroutines schieten er nu misschien bij in. Je hoeft tenslotte nu niet meer naar je werk, je bent er al! Ook even met collega’s of vrienden naar de sportschool is een stuk lastiger geworden. In deze blog geven we je enkele tips die je gaan helpen gezond aan de slag te gaan. Een fit mens verzet namelijk veel meer werk dan iemand die niet goed in zijn vel zit en laten we eerlijk zijn, jij moet nog langer mee dan van 09:00 tot 17:00.

Cover the basics

Een gezonde werkplek begint natuurlijk met goed materiaal. Denk hierbij niet alleen aan een goede printer of laptop, maar ook aan meubilair van een degelijke kwaliteit welke ergonomisch verantwoord is. Ergonomisch verantwoorde meubelen helpen je om een goede werkhouding aan te nemen en een goede werkhouding is belangrijk voor het behoud van onder andere een gezonde rug. Niemand heeft er iets aan wanneer jij om 14:00 al in de kreukels ligt van de rugpijn, helemaal jij zelf niet. Beuk Meubels heeft voor elke thuiswerker geschikte bureau’s en bureaustoelen in haar assortiment die kunnen helpen om zo gezond mogelijk aan de slag te gaan en te blijven. Daarnaast is het belangrijk om elk uur een kleine zelfscan te doen. Zit je nog rechtop? Staan je voeten nog recht? Hou je geen spanning vast in je schouders? Zet desnoods een wekker om je elk uur te helpen herinneren even te relaxen.

Het oog wil ook wat

Heb je al de juiste meubelen al in huis, maar is je naam ‘Koos Inspiratieloos’ wanneer het aankomt op het inrichten van je eigen werkplek? Wij geven je wat kleine tips. Ten eerste, zorg voor groen! Groen motiveert, stimuleert en brengt rust. Het is de ideale kleur voor je werkplek. Wanneer je groen toevoegt in de vorm van planten, dan heb je dubbele winst want planten zuiveren de luchtkwaliteit in je kantoor. De Groene Wand heeft voor elke thuiswerker prachtige groene wanden gemaakt van levende planten. Zo heb je niet alleen de kleur groen in kantoor, maar ook nog eens een kleine jungle aan planten die je dagelijks verfrissen. Wat andere kleuren in de vorm van een inspirerende schilderij of mooie tekst aan de wand doet het ook nooit verkeerd. Of maak een visionboard waarmee je jezelf steeds weer herinnert aan waar jij over een paar jaar wilt zijn. Ideeën genoeg, dus waar wacht je op?

Handen in het haar

Kom je er echt niet uit? Maar moet er wel echt wat gebeuren aan jouw thuiswerkplek? Laat je dan inspireren door één van onze stylisten zoals Lavelli Interieurontwerp. Vraag bij hen vrijblijvend een interieurscan aan en ontdek met welke kleine tips en aanpassingen jij jouw thuiskantoor tot een inspirerende werkplek kunt omtoveren.

Aan de slag!

Zo, genoeg gefilosofeerd over het ideale thuiskantoor. Tijd om ook echt iets te doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je elk half uur even opstaat van je stoel en een rondje loopt. Als is het maar om koffie te zetten, even een stofzuiger door huis te halen, een broodje te maken, of een gewoon een rondje door je woonkamer te lopen. Zo komt je bloedcirculatie weer even op gang.

Check ook elk half uur even bij jezelf in. Zit je nog comfortabel? Hou je spanning in je schouders vast? Klem je je kaken op elkaar? Relax! En haal even een keer diep adem.

Zorg naast deze kleine dingen dat je ook elke dag echt even je hartritme omhoog brengt. Dit kun je doen door een flink stuk te wandelen of fietsen, door een uurtje te sporten of misschien door gewoon in je woonkamer wat jumping jacks, push ups en sit ups te doen.

Uitgefitnesst? En wil je meer tips lezen? Kijk dan vooral even bij onze blogs. Of shop bij wooninspiratie naar de leukste spulletjes voor op kantoor.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp