Tips voor je eigen kantoor aan huis

Kantoor

Thuiswerken is in deze tijd de nieuwe norm. Maar met het langzaamaan versoepelen van de quarantaine maatregelen kan het zo maar zijn dat je binnenkort weer eens een tripje terug naar kantoor maakt. Of niet. Want misschien is dat thuiswerken toch wel heel erg goed bevallen en wordt het meer en meer mogelijk om voortaan – al is het voor een aantal dagen – vanuit huis te gaan werken. In dat geval heb je wel een goed kantoor thuis nodig, want aan de slag aan de keukentafel met uitzicht op de vaat die nog gedaan moet worden, werkt weinig stimulerend. Maar hoe creëer je nou een fijn kantoor? Wij geven je vandaag enkele handige tips. Dus, pak die beker koffie er maar bij en lees zelf hoe je tot een inspirerende thuiswerkplek komt. 

De ruimte

Allereerst is de ruimte natuurlijk van belang. Voor een fijn kantoor heb je toch enige privacy nodig, weg van spelende kinderen, een partner die aan het stofzuigen is of een lawaaierige straat. Kies de ruimte waar je je kantoor maakt dus zorgvuldig. Is er niet altijd te ontkomen aan de herrie van anderen, wellicht kun je dan investeren in geluidsisolerende maatregelen zoals bijvoorbeeld geluidsabsorberende marmerzandpleister van Sonogamma. Let ook op de grootte van de ruimte. Wanneer je weggestopt zit in het washok, ga je niet geïnspireerd aan het werk. Een garage, een gastenkamer of de zolder zijn plekken bij uitstek waar je goed een eigen kantoor kunt maken, zolang je voldoende bewegingsvrijheid hebt en je de ruimte voldoende kunt verwarmen wanneer de temperatuur weer zakt. Daarbij geldt ook; hoe meer natuurlijk licht, des te beter.

Zorg voor voldoende power

Buiten een geschikte ruimte, heb je natuurlijk ook de juiste voorzieningen nodig. Internet is een must dus zorg ervoor dat je een geschikte router in je nabijheid hebt. Daarnaast moeten er voldoende stopcontacten aanwezig zijn voor opladers, printers, schermen en verlichting. Over verlichting gesproken, onder de tl-buizen die al in de garage hingen, is het niet erg prettig werken. Het harde, vaak flikkerende kunstlicht is een aanslag op onze energievoorraad en op onze portemonnee. Dus, waar je ook gaat werken, zorg voor voldoende (zacht) licht van bijvoorbeeld een energiezuinige LED lamp. Een goede bureaulamp is daarnaast een pré, zeker voor vroege ochtenduren of late avonduren wanneer je net even wat extra warmte en licht nodig hebt. Bekijk bijvoorbeeld de tafellampen van Innofique die net even wat extra ambiance aan je kantoor kunnen geven, of deze vloerlamp van FerroLight Design die precies dat verlicht wat jij verlicht wilt hebben.

De juiste meubelen zijn het halve werk

Een goede werkplek betekent dat je naast voldoende ruimte en licht ook een goede werkhouding kunt aannemen. Dat betekent een ergonomische bureaustoel, een verstelbaar bureau en voldoende spullen binnen in je nabijheid zodat je niet steeds op hoeft te staan wanneer je een pen, papiertje of telefoon nodig hebt. BEUK meubelen heeft een rijk assortiment aan kantoormeubelen die geschikt zijn voor iedereen die vanuit huis verantwoord aan het werk wil gaan. Een handige tip van Crindel; kijk eens naar een (verrijdbaar) ladekastje wat je naast je bureau kunt zetten. Op die manier kun je alle extra’s die je nodig hebt binnen handbereik kwijt zonder dat het een chaos wordt op je werkplek. 

Laat je inspireren

Wil je het maximale halen uit je werkplek? Zorg dan niet alleen voor alle essentiële onderdelen, maar ook voor wat extra comfort en inspiratie. Een mooie PU gietvloer van Bruizt bijvoorbeeld. Deze vloer is gemakkelijk schoon te maken en maakt weinig geluid, ideaal voor je werkplek. Zorg er ook voor dat je wanden niet alleen maar straks wit zijn, maar wissel eventueel af een zachte kleur zodat jij vanuit rust aan het werk kan gaan. Kunst in je kantoor kan altijd een inspiratiebron zijn, maar wat dacht je van je eigen vision board? Waar wil jij over één, twee of vijf jaar staan? Zit je nog in dezelfde functie? Zit je nog in hetzelfde land? Wat zijn je dromen, je ideeën en je wensen? Maak ze zichtbaar op je eigen visionboard en hang deze op in je kantoor. Op die manier wordt je altijd herinnerd aan wat jouw drijfveren zijn, ook als het even tegenzit. 

Crindel Tips

Wil je nog meer tips en lezen of inspiratie opdoen? Bij onze tips kun je elke week weer iets nieuws lezen over een leuk en inspirerend onderwerp. Of kijk bij onze wooninspiratie voor nog meer leuke interieurideeën. 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp