10 dingen die je in huis wilt hebben na oplevering

Nieuwbouw

Eindelijk is het zo ver! Je hebt de sleutel ontvangen van je gloednieuwe, nieuwbouw woning. Je handen jeuken om aan de slag te gaan, want dit wordt helemaal jouw paleisje. Maar waar begin je? En hoe bereid je je het beste voor? Wij geven jou een top 10 van absolute must-haves wanneer je begint met klussen in je nieuwe woning.

Warmtebron

Mocht de CV ketel of warmtepomp nog niet aangesloten zijn, dan is een warmtebron (verrijdbare verwarming, heaters, etc) iets wat je absoluut bij de hand moet hebben. In je nieuwbouw paleisje zit namelijk nog gemiddeld zo’n 4000 liter vocht van het stucen, cement en de weersveranderingen tijdens de bouw. Voordat je ook maar iets kunt doen, moet dit vocht er uit en dat kan alleen met warmte. Begin met een lage temperatuur en bouw in de loop der dagen rustig op naar 20C binnen temperatuur.

Nieuwe sloten

Elke vakman die aan je woning heeft gewerkt, heeft ook toegang gehad tot jouw paleisje en de mogelijkheid gehad om een sleutel te kopiëren. Wanneer je er zeker van bent dat alle werklui klaar zijn en je op het punt staat de woning te betrekken, plaats dan nog even nieuwe sloten. Dat slaapt een stuk geruster.

Lichtbronnen

Zeker als je in de winter aan de slag gaat of wanneer je van plan bent om vroeg te beginnen of laat te eindigen, heb je een lichtbron nodig om te zien wat je doet of waar je loopt. Lichtbronnen geven ook een extra gevoel van veiligheid omdat het inbrekers afschrikt. Je hoeft echt niet meteen die luxe kroonluchter op te hangen maar wat kleine simpelen tafellampjes of staande lampen, helpen je al een eind op weg.

De inwendige mens

Omdat je waarschijnlijk lange dagen maakt met klussen, moet je er zeker van zijn dat je voldoende eten en drinken tot je beschikking hebt. Een koelbox of kleine koelkast, een waterkoker of een koffiezet apparaat zijn daarom een echte must om in huis te hebben. Je kunt tenslotte niet klussen op een lege maag.

Vuilniszakken en containers

Als je een ding gaat hebben tijdens of na het klussen, dan is het wel afval. Afplaktape, lege verfblikken, oud verpakkingsmateriaal of etensresten, je ontkomt er gewoon niet aan. Zorg er dus vanaf de start voor dat je voldoende in huis hebt om alles direct te kunnen opruimen. In een oude krat kun je papier verzamelen, plastic afval kan in een vuilniszak, etensresten kunnen in een groencontainer en zo scheidt je direct je afval en ruim je tegelijkertijd op.

Schoonmaakmiddelen

Na de oplevering van je nieuwbouwwoning kunnen de ramen nog onder het vet zitten en vind je vrijwel overal gruis. Voordat je aan de slag kunt met bijvoorbeeld vloeren leggen of schilderen, moet je er voor zorgen dat de wanden en vloeren enigszins tot helemaal stofvrij zijn – afhankelijk van wat je gaat doen. Ook de toiletpot en je ‘aanrecht’ voor zover je dat hebt, wil je toch enigszins schoon houden. Toiletreiniger, allesreiniger, veger en blik, bezems, stofzuiger, poetsdoeken, etc, je kunt niet zonder.

Arbeidsvitaminen

Een lekker deuntje op de achtergrond maakt het werk een stuk lichter. Niet voor niets worden leuke liedjes ook wel eens arbeidsvitaminen genoemd. Ze beuren je humeur op en geven je energie. Een radio mag daarom ook niet ontbreken als je aan het klussen bent.

Stoelen en tafels

Elk hardwerkend mens heeft zo nu en dan een pauze nodig. Als je dan met je billen op een koude, kale vloer moet gaan zitten, rust dat niet echt lekker uit. Daarom zijn enkele klapstoeltjes en tafeltjes, of wanneer je in de zomer klust, wat mooi tuinmeubilair, een absolute must om bij de hand te hebben. Wat kussentjes erbij, radiootje aan en de dag lijkt ineens een stuk minder zwaar.

Raambekleding

Niemand houdt van pottenkijkers, maar met die prachtige grote raampartijen in je nieuwbouwhuis zonder mooie gordijnen of lamellen, geven wel heel veel weg. Het gaat niemand iets aan wat jij in jouw woning aan het doen bent of welk materiaal je hebt liggen. Tijdelijke raambekleding is daarom echt een aanrader. Gebruik oude kranten of een oud laken om te voorkomen dat mensen naar binnen gluren. Dat werkt ook voor jou weer een stuk prettiger.

Wasmateriaal

Je hebt dan misschien wel schoonmaakproducten in huis gehaald voor vloeren en ramen, maar hoe zit het met jezelf? Heb jij een washandje of handdoek om het zweet mee van voorhoofd te vegen? Of iets om je handen mee af te drogen? Met een klein stapeltje oude handdoeken kom je al een heel eind en kleine tip: met billendoekjes voor baby’s verwijder je makkelijk verf van je handen.

Kijk, met deze checklist ben jij er helemaal klaar voor. Ben je nog op zoek naar makkelijke stoelen? Kijk dan bij dit project van Studio Perspective voor leuke en gemakkelijke bankjes en stoelen. Of wil je iets wat je eigenlijk overal wel kwijt kan, deze leuke zitzak van Bubalou kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en staat garant voor een heerlijk relax momentje.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp