4 tips voor het vinden van een goede aannemer

Nieuwbouw
Aannemer vinden tips

Het idee ligt er al, maar zelf waag je je er niet aan. Je gaat renoveren of sterker nog: het wordt misschien wel een complete verbouwing. Om maar geen beroep te doen op je twee eigen linkerhanden besluit je op zoek te gaan naar een aannemer. En dat is vaak niet eenvoudig.

 Want de aannemer die je broer had aanbevolen is toevallig net op vakantie als jij wilt gaan verbouwen en die partij die je online had gevonden, kreeg gisteravond ineens 2 slechte reviews binnen. Je twijfelt en weet niet zo goed hoe je verder moet zoeken. We hebben het wel even over een paar duizend euro en daarom wil je wel de goede keuze maken. Waar je op moet letten zodat je wel de goede aannemer vindt? We hebben 4 handige tips voor je.

1. Ga voor een bouwbedrijf dat de klus aan kan

Woon je op een groot landhuis en gaat het om een bovengemiddeld project? Dan zul je ook een partij moeten aannemen die de klus aankan. Dat kleine bouwbedrijfje dat volmondig aangaf de klus wel te zullen klaren, bestaat nog maar een half jaar en blijkt namelijk uit maar één werknemer te staan. Misschien toch niet zo’n handig idee aangezien we het hier om een flinke klus hebben die al binnen 10 dagen moet af zijn. Kies daarom voor een bouwbedrijf die jouw project daadwerkelijk naar een goed einde kan brengen. Bestaat jouw renovatie uit een kleine badkamer? Dan heb je inderdaad genoeg aan een handige zzp-er.

2. Let op de kostenberekening

Houd er rekening mee dat het wereldje van aanneemcontracten iets anders in elkaar zit dan bij bijvoorbeeld bij schilders of tuiniers. Bij een bouwklus betaal je namelijk een totaalbedrag voor het hele project en niet zozeer per uur. Het is daarom best lastig om dit terug te rekenen en vergeet niet dat benodigde materialen daar nog eens bovenop komen. Mocht het je na de hele optelsom toch iets te duur worden? Dan kun je ervoor kiezen om sommige klusjes zelf alvast te doen voordat je de uiteindelijk aannemer inschakelt. Scheelt weer een paar euro.

3. Kijk verder dan je eigen omgeving

Weet je dat de overburen onlangs ook een renovatie hebben laten uitvoeren? Vraag dan eens of je het resultaat mag zien en of zij tevreden waren met hun aannemer? Heb je die luxe niet? Staar je dan vooral niet blind op aannemers die bij jou in dezelfde stad of hetzelfde dorp wonen. Kijk verder dan alleen dat. Momenteel kan het namelijk zomaar zijn dat alle lokale aannemers propvol zitten en dat betekent dat je toch echt misschien een stuk eerder aan jouw project kunt beginnen als je voor een aannemer kiest die pakweg 100 kilometer verderop is gevestigd. Ook in andere regio’s zijn zat goede aannemers te vinden. En voor een mooie klus willen zij vast wel een paar extra kilometers op de teller maken.

4. Neem contact op met een branchevereniging

Wil je er toch zeker van zijn dat de bouwklus goed verloopt? Dan kun je voor de veiligheid het best kiezen voor een partij die is aangesloten bij een branchevereniging. Op die manier heb je namelijk iets meer zekerheid over de nakoming van de afspraken en de geleverde kwaliteit. Deze aannemers zijn namelijk aangesloten bij de De Geschillencommissie. Mocht de aannemer onverhoopt failliet worden verklaard, dan neemt een andere partij het gegarandeerd over. Misschien niet de ideale situatie, maar de klus wordt in elk geval afgemaakt.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp