Zo voorkom je ‘verbouw-horror’

Nieuwbouw

Stel, je hebt een paar dagen lekker zitten Crindelen. Vanaf je eigen bank in je eigen huis heb je niet alleen een nieuw paleisje gevonden maar ook nog eens een hele bijpassende inrichting. Maar dan? Wie gaat jouw nieuwe droomwoning omtoveren naar een woning met bijpassend droominterieur? Niet langer meer die bruine tegels in de badkamer, maar een hele nieuwe, strak gestucte, waterbestendige wand. Hmmm…

Natuurlijk zijn er tal van websites die je kunnen helpen aan een geweldige vakman, maar hoe weet je zeker dat schijn niet bedriegt? Om de zoektocht wat te vergemakkelijken gaan we je helpen met wat tips. Daarbij geven we je enkele voorbeelden van hoe zaken behoorlijk mis kunnen gaan. Scroll je even mee naar beneden?

Check de reviews!

Als er één ding is wat je enige garantie geeft dat je de juiste man of vrouw in huis haalt, dan is het wel de ervaringen van anderen. Laat de stukadoor je huis wel schoon achter? Weet de elektriciën je wel echt goed te adviseren? Plaatst de keukenbouwer je aanrecht wel echt recht? Anderen die je zijn voorgegaan, kunnen je voorzien van advies, ervaringen en tips zodat je enigszins een idee hebt van wie je in huis haalt. 

“Wat een nachtmerrie. De bouw werd opgeleverd met volledig bekraste deuren en kozijnen, natuurlijk was niet alles gepoetst zodat de krassen ziet zichtbaar waren.” Review over een totaalbouwbedrijf.

Wees prijs-wijs

Maak goede afspraken over de kosten. Niet alleen over het daadwerkelijke werk, maar ook over eventueel meerwerk en de kwaliteit van producten die gebruikt worden. Als jouw aannemer de goedkoopste gietvloer stort die inderdaad net aan de norm voldoet maar na een jaar begint te brokkelen, ben je verder van huis dan wanneer je hier van tevoren duidelijke afspraken over maakt. Zorg er ook altijd voor dat je deze afspraken op papier of email hebt zodat je achteraf geen gezeur kan krijgen en betaal pas wanneer alles naar tevredenheid is. 

“De hovenier heeft uiteindelijk een ander gestuurd na een klacht van mij. De reparateur gaf alleen aan dat hij niet wist hoe hij de verzakte tegels en banden precies moest repareren. Na herhaaldelijk telefoneren, heb ik nooit meer iets gehoord en heb ik mijn terras door een ander laten herstraten.” Review over een hovenier/tuinarchitect.

Planning

Wanneer moet het project volgens jou klaar zijn en is dat haalbaar voor de opdrachtnemer? Wat gebeurt er wanneer jij jouw koffers al hebt gepakt, maar je nieuwe huis is niet klaar op de afgesproken dag? Wie is er verantwoordelijk voor de financiële gevolgen van het niet halen van de deadline? Welke dingen kunnen na jouw intrek nog gefixt worden en welke moeten direct worden aangepakt? Zorg dat je over al deze dingen nadenkt en maak harde afspraken die zwart-op-wit staan. Het is al vervelend genoeg wanneer de werkzaamheden uitlopen, helemaal wanneer je hierdoor gedwongen bent om langer een woning te huren of een hotel te boeken. 

Zeer onduidelijk als het gaat om planning van een bouwproject, houd niemand op de hoogte. Afspraken meerwerk worden niet nageleefd.” Review bij herindeling van een woning.

Gelukkig is niet alles kommer en kwel wanneer je iets wilt laten doen aan je huidige of je nieuwe paleis. Wanneer je ervoor zorgt dat je zelf goed beslagen ten ijs komt en duidelijke afspraken maakt, kunnen er hele mooie dingen gerealiseerd worden. 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp