De Buitenkamer Trend

Tuin

Een jaar binnen zitten, doet een hoop met je. De lock-down van het afgelopen jaar is moeilijk geweest voor velen, maar heeft ook veel leuke, nieuwe trends doen ontstaan, zeker op het gebied van wonen. Zo is het thuiswerken booming en heb je misschien je eigen thuiskantoor kunnen stylen. Ook hebben en masse kennis mogen maken met de Staycation, op vakantie in je eigen huis.

Een andere trend die we zien is dat we ons leven in huis steeds meer naar de tuin verplaatsen. Laten we eerlijk zijn, na een jaar binnen zitten, komen de muren op je af. Hoe fijn is het dan wanneer je de mogelijkheid hebt om naar buiten uit te wijken. En dat hoeft helemaal niet groot, dat kan ook knus en klein.

Garden Spaces

Er is steeds grotere vraag naar zogenaamde ‘garden spaces’, plekjes in je tuin die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Daarbij willen steeds meer mensen dat ze deze buiten plekken net zo kunnen stylen en aanpassen zoals ze dat binnen zouden doen. Een simpele parasol met wat kussens om op te loungen, voldoet niet meer. We willen buiten net zo kunnen werken en wonen, als we binnen zouden doen.

De Tuinkamer

Om het leven van binnen steeds meer naar buiten te verplaatsen, investeren veel mensen in een tuinkamer of serre. Deze verlenging van je eigen woning is ideaal voor diegenen die de ruimte en het budget hebben. Een tuinkamer kun je gebruiken als zitplek om te genieten, maar ook als werk- of vergaderruimte. Niet langer meer werken in een bedompte ruimte tussen vier muren, maar geïnspireerd aan de slag kunnen gaan met uitzicht op de tuin. Wil je weten hoe jij zoiets kunt realiseren, kijk dan eens bij onze veranda- en serre specialisten, zoals bijvoorbeeld Van van Ee. Richt de ruimte in met ruime tafels, zoals een boomstamtafel van Hout van Ben of een mooie hoekbank van 4×6 sofa. Et Voilá, je hebt een unieke werkplek waar je binnen buiten kunt werken.

Outdoor Socializing

Nu de kroegen, bars en restaurants weer langzaam open gaan, blijft de vraag naar een eigen ‘woonkamer’ buiten groeien. Inmiddels zijn we gecharmeerd geraakt van in privé sfeer kunnen genieten van gezelschap. Hoe heerlijk is het wanneer je op de bank kunt ploffen, onder een mooie eikenboom. Dat je met je bezoek een zelfgemaakte salade kunt eten met de muziek van alle tuinvogels. De simpele barbecue met krukjes voldoen niet meer. We willen upgraden naar complete buitenkeukens, zoals deze van Borrle. En van de klapstoelen en tafels upgraden naar comfortabele buitenbanken, zoals deze leren en waterdichte bank van CooLoo of deze complete tuinset van Tuintrend. Weet je niet hoe je jouw ideale buitenplek kunt vormgeven? Tuinspecialisten zoals Van Mierlo Tuinen weten raad en kunnen je bijstaan wanneer je jouw ideale tuin wilt gaan vormgeven.

Mini-spaces

Lang niet iedereen heeft een ruim aantal vierkante meters tot zijn beschikking voor een luxe tuinkamer. Samen met de trend van de tuinkamers, zien we daarom ook de vraag groeien naar mini-spaces, jouw eigen, kleine, knusse woonkamertje, maar dan op je balkon of welk stukje groen je ook beschikbaar hebt. Trendy opklapbare meubels of minimeubels van kwaliteit doen het daarom goed. Zo heeft SittingImage prachtige buitenmeubelen bestaande uit verschillende componenten zodat je zelf kunt bepalen hoe groot of klein jouw unieke loungeset wordt. Heb je een onmogelijke ruimte? Wellicht dat Houtkwadraat je kan helpen met buitenmeubelen op maat. Ook Weltevree levert makkelijk opklapbare stoelen van hoge kwaliteit

Wil je jouw mini-space nog meer de look en feel geven van een kleine woonkamer, maak het dan wat knusser en beschutter, bijvoorbeeld met een 3-D zonnezeil van Shadowz. Zo zit je wat meer beschut tegen de zon en de wind. Wil je meer groen maar heb je geen ruimte voor potten en planten naast je loungeset? De Groene Wand weet wel raad met een verticale tuin vo0or buiten. Groen is tenslotte onmisbaar voor ons geluksgevoel en draagt bij aan onze kwaliteit van leven.

Heb je zo voldoende inspiratie om ook van jou buitenruimte een Garden Space of Mini Space te maken? Laat jouw ideale tuinplek dan zien op Instagram met de hashtag #Letscrindel of shop verder voor nog meer mooie tuininspiratie.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp