Haal het meeste uit je zwoele zomeravond

Tuin

Zit een vakantie er dit jaar niet in? Of ben je al weggeweest maar wil je dat zomerse gevoel nog even vasthouden? Crindel geeft je een aantal tips om het beste te halen uit de Nederlandse, zomerse avonden. Deze tips zijn niet alleen heerlijk om even bij te tanken na een dag hard werken, maar ook gewoon om je even helemaal in een andere wereld te wanen.

Diner op locatie

Je hoeft natuurlijk niet thuis te eten wanneer de zon nog hoog aan de hemel staat. Pak een picknick mand in met heerlijk tapas of andere gerechten. Flesje wijn erbij, of iets fris wanneer je nog moet rijden, en eet vandaag eens op een bijzondere plek. Wat dacht je van het strand? Of midden in de bossen? Spreid een kleed uit over de grond, neem een muziekje mee en geniet van een heerlijke zomerse avond met je lief, met wat vrienden, of gewoon in je eentje. Op die manier maak je van je doorsnee avond toch nog iets bijzonders.

Kampeer eens in de tuin

Het klinkt misschien wat simpel, maar een tentje in de tuin kan garant staan voor avondje vol plezier. Zorg dat je comfortabel kan liggen, neem een laptop mee met een filmpje en wat lampjes voor wanneer het echt donker wordt. Zeker kinderen vinden het spannend om een nachtje in de tuin te slapen. Het is de ideale plek voor griezelverhalen, bakken met popcorn en chips en op een mooie avond staren naar de sterrenhemel. 

Organiseer een cocktail party

Je hoeft niet op Ibiza te zitten om van een zomerse feestje te genieten. Hang wat lampionnen op in je tuin of op je balkon. Zet een opblaaszwembadje op en gooi er wat opblaasbare flamingo’s in. Een tafel kan dienen als bar compleet met muziek. Zorg voor wat lekkere drankjes of koele biertjes. Wat nacho’s met een salsadip en je feestje is compleet. Als je jouw gasten ook wat te eten wilt voorschotelen, dan is de dit het moment bij uitstek om de barbecue weer eens aan te steken.

Zoek verkoeling

Lange, warme zomeravonden lenen zich bij uitstek om eens heerlijk het water op te gaan. Huur een bootje of een pak een kano en vaar er een eind op los. In natuurgebieden zoals de Biesbosch kun je heerlijk varen en waan je jezelf ook nog eens in een heel ander land. Heb je geen vaartuig tot je beschikking, prima, die opblaas eenhoorn van je dochter kun je ook prima gebruiken om eens heerlijk rond te dobberen op een meer in de buurt of aan het strand. 

Ice cream time!

Wat is er nou lekkerder dan ’s avonds op het terras zitten met een ijsje? Het is vaak gezellig druk en je hebt in de meeste ijssalons keuze genoeg. Neem je favoriete ijs mee naar een fijn zitplekje met uitzicht over de gracht of onder een heldere sterrenhemel. Geen zin om de deur uit te gaan? Of wil je liever creatief aan de slag? Dan zijn je eigen ijsjes zo gemaakt. Wanneer je zelf aan de slag gaat, kun je ook nog een extra elementje aan je ijsjes toevoegen. Wat dacht je van een scheutje rum, of een beetje passoa? Sterker nog, vries gewoon je favoriete cocktail in! Vanuit je eigen hangmat is het heerlijk genieten met een eigengemaakt ijsje in de hand. 

Wil je meer ideeën voor in je eigen tuin? Kijk eens bij het aanbod van onze specialisten en laat je inspireren door één van hun vele ideeën. 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp