In 5 stappen naar je ultieme DIY (budget) tuinspa

Tuin

Hoe deze zomer eruit ziet, is nog onzeker. Kunnen we op vakantie deze zomer? En waarheen wel en niet? En wie zegt dat wanneer je boekt het toch niet weer wordt teruggedraaid? Dus wij nemen het heft in eigen hand en creëren onze eigen budget tuinspa waar we ook post-covid nog mee in onze nopjes zijn.    

Stap 1:  Hoe kom ik aan een ligbad?

Je hoeft echt niet meteen een jacuzzi van een paar duizend euro te plaatsen om je eigen tuinspa te creëren, maar dat kan natuurlijk wel. Is dat wat je zoekt, neem dan eens een kijkje bij Elite Welness voor het mooie aanbod. Heb je er een iets ander budget voor over, lees dan verder. Ben jij een kei in schatzoeken (of wil je dat worden) dan is deze blog voor jou. Voor de budget optie: zoek op ‘vintage badkuip’, ‘badkuip los’ en soortgelijke termen op bijvoorbeeld Marktplaats. Zit jouw kuip er niet direct iets tussen, maak er dan een bewaarde zoekopdracht van, zo word je van het nieuwe aanbod op de hoogte gesteld. Geduld is een schone zaak en jouw kuip komt zeker voorbij! Zo niet, dan kun je altijd een losse budget badkuip bestellen bij een winkel.

Stap 2: Hoe kom ik aan warm water?

Heb je je kuip binnen? Top, denk dan goed na over waar je hem wilt hebben in je tuin. Wil je een vaste wateraansluiting bijvoorbeeld? Kijk dan hoe je het makkelijkst de waterleiding kan (laten) doortrekken. Een waterleiding doortrekken hoeft overigens niet (direct), want met een koppelstuk van bijvoorbeeld Gardena sluit je de tuinslang aan op de kraan in de keuken of badkamer, zo kom je gemakkelijk aan warm water. Denk ook na over het tijdstip dat  jij je het vaakst terugtrekt in bad en wat dan de zonnigste plek in je tuin is. Een goede planning is het halve werk.

Stap 3: Styling does it!

Wanneer je naar een spa bezoekt, dan ga je niet alleen voor het gevoel van warm water op je huid. Netjes opgevouwen handdoeken, een oversized badjas en veel groen doen het lijken of je op een resort in Bali bent. Onze tip: geef je vintage badkuip een likje verf, een vrolijk of juist rustgevend kleurtje. Kijk vooral wat bij jou en je tuin past. Pure & Original heeft watervaste lak zodat je lang van jouw zelf gecreëerde tuinspa kan genieten. Omring je badkuip vervolgens met grote groene planten en andere tuindecoratie die je mooi vindt. Top het geheel af met sfeermakers waardoor jouw spa compleet is: een drankje, muziek een goed boek?

Stap 4: Onderschat de kracht van geur niet

Geur haalt herinneringen naar boven. De juiste geur brengt je meteen in de goede stemming. Laat lekkere geuren op verschillende plekken terugkomen, zoals lavendel, eucalyptus of rozengeur. Was je handdoeken met een fijne wasverzachter, plaats geurstokjes of wierook en maak (of koop) je eigen badolie of -schuim en/of doe wat rozenblaadjes en kruiden in het warme water. Hier vind je een simpel recept voor diy bruisballen uit een eerder blog. 

Stap 5: Vergeet het afdrogen niet

Het lijkt een inkopper maar je kent het vast wel; je bent heerlijk in bad geweest maar het is mooi geweest en dan…  oeps, geen handdoek. Klappertandend ga je vervolgens op zoek. Dat is zonde van alle effort die je in stap 1 t/m 4 hebt gestoken. Het is pas een volledige spa-ervaring als alles klopt en daar hoort ook de laatste stap bij. Dus zorg voor grote handdoeken zoals het fairtrade badgoed van Yumeko. Zorg voor sloffen en een badjas binnen handbereik en je ervaring is compleet. 

Geniet van jouw unieke en zelfgemaakte tuinspa! Wist je dat wanneer je zelf iets gecreëerd hebt, het je nog meer voldoening geeft? Is het jou gelukt om een mooie eigen tuinspa te creëren? Deel je foto’s dan op Instagram met de hastag #Letscrindel. Op naar veel zenmomentjes. Veel succes en badplezier!  

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp