Je eigen veranda, ultiem genot

Tuin

Je hebt het vast al eens overwogen; een mooie aanbouw aan huis in de vorm van een veranda of tuinkamer. Maar hoe pak je zoiets aan? En waar kun je terecht met al je vragen? In de blog van deze week vertellen wij je iets meer over veranda’s, terrasoverkappingen en tuinkamers en waarom deze toevoeging aan je woning je geld dubbel en dwars waard is. Zeker nu we er meer voor kiezen om thuis te blijven, wat houd je tegen om je eigen paradijs aan huis te realiseren?

Wat is het verschil?

De termen veranda, terrasoverkapping en tuinkamer worden vaak door elkaar gebruikt. En, toegegeven, de verschillen zijn klein. Een ruimte wordt vaak een veranda genoemd wanneer deze  aan één of meerdere zijden dicht is. De wanden kunnen bestaan uit houten planken zonder doorkijk. Maar, het kan ook zijn dat een veranda één of meerdere wanden heeft die van glas gemaakt zijn. Het verschil tussen een veranda en een tuinkamer is dat de wanden van een tuinkamer allemaal van glas zijn. Wanneer we kijken naar de terrasoverkapping zien we dat deze term vaak wordt gebruikt wanneer er enkel een overkapping op palen wordt geplaatst. De wanden zijn open en ook niet dicht te maken. Het verschil tussen een terrasoverkapping en een veranda is vaak de locatie. Een terrasoverkapping kan overal vrij staan terwijl een veranda vaak aan een woning wordt gebouwd. Zo, zijn we eruit? Mooi, dan nu op naar de voordelen van deze prachtige constructies.

Nooit meer in de volle zon

Wanneer je dat niet wilt tenminste! Een veranda, terrasoverkapping of tuinkamer hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze overdekt zijn. Dit kan een dicht dak zijn, maar het dak kan ook van glas zijn. Bij dat laatste is het zaak dat je altijd voor zonwering kiest. Onder een glazen dak kan het namelijk verschrikkelijk warm worden in de zomermaanden. Voordeel is wel dat je tijdens de wintermaanden langer buiten kunt genieten doordat een ruimte met een glazen dak makkelijker opwarmt. 

Langer buiten

Komt er een regenbui aan? Geen zorgen, want met je eigen veranda aan huis kun je heerlijk buiten blijven zitten, ook als het pijpenstelen regent. Zeker wanneer je een tuinkamer hebt, wordt je buitenseizoen een stuk langer. Terwijl iedereen in oktober al naar binnen is vertrokken, zit jij in november nog heerlijk met je boekje ‘buiten’. Bekijk bijvoorbeeld eens de projecten met tuinkamers van onze buitenspecialist Van Van Ee. Bij hen vindt je enkele prachtige voorbeelden van unieke tuinkamers.

Extra opbergruimte

Ben jij het ook zat om te sjouwen met je tuinset? Of om aan te rommelen met waterdichte beschermingshoezen die je op en af moet doen? Met een veranda, terrasoverkapping of tuinkamer kun je in principe je spullen 365 dagen per jaar laten staan waar ze staan. En dat geldt ook voor de barbecue. Zo kun je er midden december nog eens een paar kipspiesjes op gooien, zonder dat je wegwaait of verregent. Ideaal toch?

Geen vergunning nodig

In veel gevallen geldt dat je voor het plaatsen van een veranda, terrasoverkapping of tuinkamer geen vergunning nodig hebt. Check dit uitaard nog wel even bij je eigen gemeente. 

Gemakkelijke droom

Een veranda is vaak eenvoudig om te realiseren en om te plaatsen. Je hoeft er geen weken voor uit te trekken, ook niet als je unieke wensen hebt. Buitenpracht Stijlvolle Houtbouw kan voor jou het ideale buitenverblijf realiseren, compleet met open haard, buitenkeuken en verlichting.

Meerwaarde voor je woning

Het staat buiten kijf dat een prachtige veranda, terrasoverkapping of tuinkamer een absolute meerwaarde geeft aan je woning. Het is een investering die bij verkoop  niet gauw verloren zal gaan. Een goede veranda, terrasoverkapping of tuinkamer gaat jaren mee en is daarom ook nog eens duurzaam.

Alle reden dus om eens te informeren bij onze specialisten wat zij voor jou kunnen betekenen. Neem gerust vrijblijven contact met hen op om al je wensen en alle mogelijkheden te bespreken. Shop je liever verder? Bij onze wooninspiratie vind je alles wat je woonhartje begeert!

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp