Maak kennis met de Pretty Pastel Tuintrend

Tuin

Buiten is het volop herfst, sterker nog, de winter komt er aan. Tijd dus om je alvast te bezinnen op het komende lenteseizoen. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. In deze blog stellen we je voor aan een nieuwe trend die je de komende lente kunt toepassen op je balkon of in je eigen tuin, namelijk de Pretty Pastel tuintrend. De naam verraad het al: de trend zit volop frisse, vrolijke en lichte pastelkleuren, want deze kleuren brengen een vrolijke sfeer met zich mee, en dat beetje positieve energie is precies wat we nodig hebben komende zomer.

Even in het kort…

Pretty Pastel, waarschijnlijk krijg je er een enorm zomers gevoel van! De Pretty Pastel trend haakt in op een frisse, kleurrijke look en feeling die we steeds meer terugzien. Bij de Pretty Pastel trend komen designs met strakke lijnen en veel vrolijke accessoires kijken. Je kiest hierbij voor een zachte/rustige hoofdkleur (bijvoorbeeld babyroze) welke je dan weer combineert met veel wit en andere pasteltinten. De hoofdkleur kun je terug laten komen in de aankleding van je tuin. De vrolijke, frisse kleuren combineer je met harde materialen zoals een oude bakstenen muur, betonnen tegels of (witgeverfd) hout.

Gezelligheid op z’n best 

We zijn er al achter dat de Pretty Pastel trend een vrolijke en gezellige trend is. Daar horen natuurlijk gezellige accessoires bij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan licht gekleurde plantenpotten of sfeervolle verlichting zoals de Ornella. Deze elegante buitenlamp is aangekleed met groen en straalt als haardvuur bij schemer en donker, gezellig! Daarnaast bloeit ze op wanneer de zon op haar schijnt. 

Vrolijk zitten 

Bij een gezellige Pretty Pastel tuin mag één ding natuurlijk niet ontbreken: een gezellige zithoek. Deze kun je creëren door een gave houten tuinset aan te schaffen, zo maak je gebruik van de harde materialen die komen kijken bij deze trend. Zo’n stoere tuinset kun je dan weer gezellig aankleden met fijne en vrolijke kussens. Ga voor kussentjes met vrolijke patronen en zachte kleuren en houd de gekozen hoofdkleur hierbij in gedachten.

Heb je plek voor een complete tuintafel? De tafels van Acctable, gemaakt van licht Accoya hout, laat zich prima combineren met deze zachte tuintrend. Voeg wat pastelkussens toe en klaar is Kees.

Past hout niet in jouw straatje of ben je gewoonweg opzoek naar iets kleurrijkers dan hout? Hoe gaaf en comfy is dan bijvoorbeeld deze zitzak van Bubalou, ook verkrijgbaar in zachte pasteltinten. Of misschien vind je de loungeserie van Pacific Creations BV wel helemaal het einde. Beiden zijn beschikbaar in verschillende (lichte) kleuren die perfect passen bij deze gezellige trend. Daarnaast zit je ook nog een super relaxt en comfortabel. Wat wil je nog meer? 

Extra gezelligheid 

Wil je jouw tuin net iets extra aankleden? Dan kun je kijken naar vrolijke lampionnen en hangende windlichten ter decoratie. Vergeet ook geen leuke bijzettafeltjes met kleine accessoires neer te zetten. Wil je deze pasteltrend een romantische draai geven, wat dacht je ervan om een pergola boven je zitgedeelte te plaatsen en deze laten begroeien met bijvoorbeeld blauwe regen. Om bij weg te dromen…

Kriebelen jouw handen al en kun je niet wachten tot je jouw tuin om kan toveren tot Pretty Pastel paradijs? We hopen je geholpen te hebben met het opdoen van inspiratie en ideeën voor een gezellige en sfeervolle tuin! 

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp