Nazomeren in je eigen buitenkeuken

Tuin

Het lijkt erop dat we weer naar buiten kunnen zonder weg te branden in de zon. Misschien kan er her en der nog een spat regen vallen, toch is het nu het ideale moment om nog even te genieten van de buitenkeuken voordat de herfststormen en de – durf te dromen – sneeuw hun intredes weer doen. In deze blog kijken we naar wat je nodig hebt voor een ideale buitenkeuken. En als klap op de vuurpijl delen we een overheerlijk pulled pork recept met je. Lees je even mee?

Lounging around

Geen buitenkeuken is compleet zonder plek om lekker te tafelen. Ben je nog op zoek naar een geschikte buitentafel? De boomstamtafels van Hout van Ben zijn ideaal voor late-summer diner partijtjes en daarbij een prachtige aanvulling op elke tuin. Schenk de wijn maar in en snij het stokbrood maar, want aan deze tafel is het heerlijk genieten.

Barbecue season

Geen enkele buitenkeuken is natuurlijk compleet zonder barbecue, het liefst compleet met aanrecht om al je spulletjes op klaar te maken. Cooxs heeft zich als doel gesteld om al het gemak van de een binnenkeuken naar buiten te verplaatsen. Met hun complete buitenkeukens word je als kok op je wenken bediend want je hebt alles binnen handbereik. Geen heen en weer geren voor extra zout en geen stress, dat is waar het om gaat.

Uitbuiken

Heb je genoeg gehad van al dat heerlijks op tafel? Kom dan even gezellig bij op de mooie loungeset van AnnaPart. Deze teak houten loungeset is van buitengewoon solide kwaliteit, wordt prachtig patina – lichtgevend licht zilvergrijs – van kleur en kan daarom ook elk seizoen buiten blijven staan. 

Ready? Set? Barbecue!

Heb je er al helemaal zin in maar weet je niet wat je moet maken? Wij delen een recept met je waarvan je gaat watertanden, namelijk pulled park van de barbecue. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Wat heb je nodig?

  • Een (afsluitbare) barbecue  (duh!)
  • Rookhout (liefst appel of ceder)
  • Een kernthermometer voor in de barbecue 
  • Een vleesthermometer
  • Circa 2,5 kilo varkensprocureur
  • 4 eetlepels zwarte peper
  • 4 eetlepels paprikapoeder
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 2 eetlepels zeezout
  • 2 theelepels mosterdpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Bbq saus
  • Bolletjes
  • Coleslaw
  • En last but not least, een wekker!

Zet de wekker voor zes uur in de ochtend (tja, dit is wel een recept voor de die-hard barbecue’ers onder ons). Meng de kruiden door elkaar en wrijf de varkensprocureur hiermee in. Laat het vlees even rusten terwijl jij de barbecue opstookt. Wanneer deze een temperatuur van circa 120 graden heeft, kan het vlees er op. Let er op dat de temperatuur van de barbecue niet oploopt of zakt. Na enige tijd zal de binnenkant van het vlees een temperatuur van circa 65 graden bereiken. Dit is het moment om het vlees even van de barbecue af te halen en in te pakken in aluminium folie. Op die manier wordt de barbecue tijd verkort en blijft het vlees sappig. Leg de ingepakte procureur weer terug op de barbecue en meet zo nu en dan de temperatuur. Wanneer het binnenste gedeelte van het vlees een temperatuur van 88 graden heeft, is de pulled pork klaar. Serveer het met coleslaw, barbecuesaus en een bolletje brood, en je hebt een gerecht om bij te watertanden! 

Wil je een stapje verder doen? Dan kun het het vlees injecteren met een kruidenmengsel voordat het op de barbecue gaat. Zo ben je ervan verzekerd dat de smaak overal in het vlees zit. Hiervoor meng je 100 ml appelsap met 50 ml appelazijn. Doe daar twee eetlepels honing bij, samen met twee eetlepels worchestershire saus. Een eetlepeltje zout toevoegen et voilà! Met een speciale marinade injector kun je het vlees injecteren om ervoor te zorgen dat ook de binnenkant heerlijk van smaak wordt. 

Dat wordt smullen! Heel veel succes en wij zien graag de foto’s van jullie barbecue resultaten en buitenkeukens tegemoet.

Menu