Tips voor de ultieme kersttuin

Tuin

Het is weer lekker vroeg donker, Sinterklaasavond staat bijna voor de deur en daarna volgt natuurlijk de kerst. Gezien we ook deze winter niet allemaal op vakantie zullen gaan, waarom halen we de vakantiesfeer dan niet gewoon in huis, of beter gezegd, naar onze tuin? Wanneer we het niet alleen in huis gezellig maken, maar ook buiten, creëren we misschien net dat beetje extra sfeer wat ons helpt de vakantieplannen even te vergeten en te genieten van wat we al hebben. Pak de warme chocolade melk alvast, want na het lezen van deze blog wil je zeker aan de slag.

Kerst begint bij je voordeur

Zodra je de auto in de straat parkeert, wil je direct al thuiskomen in de wonderlijke wereld die je zelf gemaakt hebt. En dat begint direct bij je voordeur. Een mooie, verlichte kerstkrans is natuurlijk onmisbaar, maar wat dacht je van kleine lampjes aan de overstek boven je voordeur? Of lampjes in de heg, de planten bij je voordeur of misschien zelfs de leilindes of andere bomen nabij of in je voortuin? Sfeervolle verlichting kun je in ieder geval nooit genoeg hebben. Wil je liever iets permanenters plaatsen? Verlichting die niet alleen tijdens de kerstdagen maar ook daarbuiten je voor- of achtertuin een intieme sfeer geven? Kijk dan eens bij de projecten van Wietse Mélotte. Zij hebben luxe sfeerverlichting in hun assortiment waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Kersttafereeltjes met kerstgroen

Het staat altijd heerlijk kneuterig en, mits met smaak toegepast, geven verlichtte kersttaferelen iets uitnodigende aan je tuin. Denk bijvoorbeeld aan rendieren van kerstlampjes, lantaarns gevuld met kerstballen en kaarsen, en kerstgroen in de vorm van dennentakken, hulst, maretakken of laurier. Door her en der wat leuke kersttafereeltjes te plaatsen in je tuin of op je balkon, creëren je een heerlijke, warme kerstsfeer voor de donkere wintermaanden. Plus, kinderen zijn er dol op. Wil je nog meer warmte toevoegen? wat dacht je dan van een mooie terraskachel waar je op de koude winteravonden ook nog eens lekker omheen kan zitten? Terraskacheltje.nl heeft een serie met leuke, stoere terraskachels die het hele jaar door te gebruiken zijn.

Kerstboom in de tuin

Als je er de ruimte voor hebt, dan is het plaatsen van een kerstboom in de tuin direct het pronkstuk in jouw winterwonderland. Hang er buitenverlichting in, strooi er wat nep sneeuw overheen, versier hem met ballen of andere kerstige hangers, et voilà, je hebt de kerstsfeer in één keer te pakken. Voor de leuk kun je er ook nog nep cadeautjes onder zetten of een klein kersttafereel. Heerlijk toch?

Zet de kersttafel klaar, ook buiten!

Heb je een mooie buitentafel, dan mag die natuurlijk niet onversierd blijven. Zet er mooie lantaarns op, decoreer de tafel met kerstgroen, of zet een mooi kerststuk neer met dennentakken, appeltjes en verlichting. Je tuin heeft er nog nooit zo gezellig uitgezien. Wil je voor de ultieme kersttafel gaan? Vuurtafelpro heeft unieke vuurtafels in hun assortiment, compleet met inbouwbranders of zelfs met een wijnkoeler. Dat is het hele jaar door genieten.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze tips voor meer leuke woontips. Of shop even verder bij wooninspiratie voor meer leuke producten voor in en om je huis.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp