Tips voor een onderhoudsvriendelijke en toch groene tuin

Tuin
Tuin schutting

Geen groene vingers, maar toch behoefte aan een groene tuin die weinig tijd en onderhoud nodig heeft? We’ve got you covered! Er bestaan namelijk meer dan genoeg opties voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Met wat tips en trucs geniet je het hele jaar door van een groene tuin zonder al te veel tijd te verliezen. 

Groenblijvers

Wil je een groene onderhoudsvriendelijke tuin, dan mogen we de groenblijvers niet vergeten. Wat zijn groenblijvers eigenlijk? Dit zijn planten die in de herfst en winter geen blad verliezen en het hele jaar kleur houden. Denk bijvoorbeeld aan een haag van klimop, of de Chinese waaierpalm die vooral ’s winters meer kleur brengt. Daarnaast zijn er ook veel naaldbomen die geen naalden verliezen en je dus een hoop opruimwerk besparen. Een haag van klimop kan trouwens ook nog eens een jaartje zonder gesnoeid te worden, mocht je aan de costa zitten, top toch?!

Groene schutting 

Ga je liever voor een compleet betegelde tuin, maar wil je toch nog groen terugzien? Of misschien heb je net een nieuw huis gekocht en is de tuin een van de laatste dingen die je op de schop gooit. Je kunt dat groen heel gemakkelijk terug laten komen in de schutting. Bijvoorbeeld een schutting waarin je al je creativiteit kwijt kan bij het invullen ervan. Denk bijvoorbeeld aan groene planten of een kruidentuintje, maar bijvoorbeeld ook een insectenhotel, voederhuisje en meer! Het kost je even wat tijd, maar je krijgt er gegarandeerd een hoop plezier voor terug! 

Voegen tussen stenen en tegels 

Onkruid weghalen tussen je tegels zorgt vaak voor veel en vooral vervelend werk. De voegen tussen de stenen bevatten delen waar onkruid gemakkelijk in kan kiemen en snel kan groeien. Kortom, je blijft bezig. Wanneer je de voegen dicht gooit met elastisch voegmiddel hebben de zaden van het onkruid geen enkele kans meer! Daarnaast geeft dit voegmiddel een chique look, is het eenvoudig te gebruiken, is het bestand tegen alle weersinvloeden en kan het tegen strooizout. Wat wil je nog meer?

Kunstgras 

Er zijn vast een hoop tuiniers die hier niets van willen horen, maar kunstgras is en blijft een aantrekkelijke optie voor mensen die geen fan zijn het wekelijks grasmaaien. Daarnaast heb je tegenwoordig ontzettend verschillende soorten, maten en kleuren kunstgras dat deze bijna niet te onderscheiden valt met het echte gras. Zo houd je jouw tuin groen, maar hoef je weinig te doen. 

Heb je toch liever het echte werk en leg je dus liever echt gras neer? Dan is een robot grasmaaier de perfecte uitkomst. Robotmaaiers zijn tegenwoordig niet meer van het gras weg te denken. Daarnaast kun je voor de besproeiing van het echte gras ook gebruik maken van automatische sproeiers. Dat scheelt je toch weer een hoop tijd en energie! 

Boomhut

Zwem- of visvijver?

Een van de meest onderhoudsvriendelijke elementen die je in je tuin kunt hebben is een vijver, mits deze correct aangelegd is. In zo’n vijver kun je van alles laten rondzwemmen. Ga jij voor vrolijk gekleurde vissen, fleurige floaties of voel jij jezelf als een vis in het water en spetter je erop los in jouw eigen zwemvijver?

Klimparadijs

Boomhutten zijn een stukje minder groen, maar vragen wel heel weinig onderhoud. Daarnaast is een mooie boomhut toch wel de droom van elk kind, en waarschijnlijk ook een aantal volwassenen. Met een boomhut die speciaal voor jou op maat is gemaakt en geplaatst, hoef jij tenminste niet in de weer met planken en spijkers. Dat betekent dat jij achterover kunt hangen terwijl de kinderen eindeloos plezier beleven en jij eindeloos kunt genieten!  

Met deze tips heb jij weer wat meer tijd over voor jezelf in plaats van voor de tuin! Die tijd kun je gebruiken met het verder lezen van onze andere blogs vol tips en inspiratie. Volgende week maken we zelf een plantenbak die ook helemaal bij een onderhoudsvriendelijke tuin past! Tot dan.  

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp