Zo creëer je verkoeling in je eigen tuin

Tuin

Er wordt weer een warme zomer voorspeld en de eerste echte zomerse dagen hebben we alweer gehad. Tijdens warme dagen ga je van nature op zoek naar plekjes om lekker te verkoelen, en dat kan gewoon in eigen tuin. De coolste schaduwplekjes in je tuin heb je zo voor elkaar. Richt het in met fijne meubelen, et voilà! Kom maar op met die Staycation!

Groen, groen en nog eens groen

Een koele tuin is een groene tuin. Des te meer bomen en bossen, des te meer natuurlijke schaduw creëer je voor jezelf. En waar de zon niet bij kan, daar warmt het ook niet op. Maar, niet iedereen heeft de ruimte voor een imposante, schaduwrijke boom in de tuin. Een leuke do-it-yourself-tip is om een oude parasol te pakken en die te strippen van zijn doek. Laat er een druif of een klimop (sneller) tegenaan groeien en voor je het weet heb je een parasol van groen voor een heerlijk schaduwplekje. Zet er een lekkere Beach zitzak onder van Tuintrend onder en jij zit voorlopig goed. 

Stenen warmen snel op, dus zorg ook voor een mooie grasmat en groene heggen en schuttingen. Een unieke afscheiding die niet alleen je tuin vergroent maar ook nog eens goed is voor de vlinders en de bijen, zijn de schuttingen van de Buurjongens. Deze schuttingen compleet met plantenbakken, voedertafeltjes en insectenhotels zorgen voor een geweldige, groene tuinafscheiding waar je het hele jaar door plezier van hebt. 

Zorg voor schaduw

Voor wie het kan betalen en de ruimte heeft, is een veranda of overkapping natuurlijk een ideale manier om schaduw te creëren en heerlijk te genieten tijdens de warmte zomerdagen. Heb je zo’n plek, dan raden wij de prachtige loungeset van Orange Bamboo Design aan. Deze tuinset is niet alleen fantastisch om te zien, maar ook nog eens duurzaam met 100% ecologische kussens. 

Heb je geen eigen veranda, dan zeker niet getreurd. Met doeken en lakens kun je prima schaduwplekken creëren die je niet alleen zullen verkoelen tijdens de warme dagen, maar ook nog eens een romantisch sfeertje toevoegen aan je tuin. Span ze op tussen de bomen of bevestig ze aan de schutting of een muur. Ook kun je een lijn spannen tussen twee punten en daar losjes wat lakens overheen draperen. Leg er een mooi kleed onder van Sheeped en klaar ben je. 

Verkoeling op je balkon

Ook wanneer je een balkon hebt, kun je een aantal dingen doen om zowel je balkon te vergroenen als om schaduwplekken te creëren. Een leuke tip is om je balkon te overkoepelen met grofmazig gaas. Zet enkele klimop planten in bakken eronder en laat de plant maar groeien. Zo heb je straks een dak van groen en zit jij heerlijk rustig en beschermd. Zet er de unieke, ecologische stoelen van GreenPicnic onder met een leuke plaid. Kleine tafeltje erbij met een flesje wijn en laat de warme zomerdagen maar komen. 

Neem een duik!

Ja, dat kan natuurlijk in je opzet zwembad, en dat is natuurlijk fantastisch. Maar wat dacht je van een stukje luxe en wellness om jouw staycation compleet te maken. Niet mis, toch? Elite Wellness heeft voor jou een selectie van heerlijke jacuzzi’s, echte toppers voor in je tuin. Geniet van verkoelend water, bubbels, (hydro)massage of een eigen bartafel aan het bad. Zie je jezelf al zitten? Dan wil je toch nooit meer weg?

Wil je meer inspiratie opdoen voor je tuin? Lees erover bij onze tips of kijk bij onze Wooninspiratie voor meer unieke producten voor binnen- en buitenshuis.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp