Zo hou je het zomergevoel nog even vast

Tuin

Het lijkt er op dat er dit jaar geen hitte record gaat komen, tenzij de nazomer ons nog verrast. Toch kan het in de volle zon best nog wel warm zijn, ook bij 24 graden. Warm of niet, we willen de summer vibes graag nog even vast houden, zeker nadat we ze vorig jaar hebben moeten missen. Daarom, wat leuke tips voor in de tuin zodat je het niet te warm of te koud hebt, maar wel het spreekwoordelijke zonnetje kan laten schijnen. Kom alvast maar op met die nazomer. 

Costa del parasol 

Elke lekker plekje heeft een parasol. Een parasol zorgt voor schaduw zodat je lekker kunt afkoelen tijdens warme dagen en het schermt je af van teveel zon. Mocht je erg slecht tegen de hitte kunnen, dan is het een goed idee om te investeren in een degelijke en duurzame parasol zodat je er aantal jaar lang van kunt genieten. Maar, er zijn natuurlijk meer opties naast de bekende, staande zonneschermen. Hoe gaaf zijn bijvoorbeeld de 3D zonnezeilen van Shadowz? De zonnezeilen kun je over een groot oppervlak spannen waardoor niet alleen jij, maar de hele familie kan genieten van de schaduw. Heb je een klein terras en neemt een parasol teveel ruimte in beslag, dan biedt een schaduwdoek ook uitkomst omdat deze geen bodem bedekt maar er boven hangt. Bij Shadowz kun je kiezen voor verschillende kleuren schaduwdoeken, zowel waterdicht of juist doorlatend.

Huis, tuin en wellness spa 

Met een spa in de tuin ervaar je het ultieme vakantiegevoel vanuit eigen land. Wanneer de warmte naar je hoofd stijgt – of wanneer de regen zachtjes naar beneden drupt – kun je heerlijk afkoelen of opwarmen in je eigen mini spa aan huis. Dat is optimaal genieten. Wij begrijpen als geen ander dat een eigen spa een flinke hap geld kost, maar sla een keer een luxe vliegreis over en je hebt hem snel terug verdiend. Neem eens een kijkje bij de projecten van Elite Wellness op CRINDEL. Je wordt gegarandeerd verliefd op één van de producten uit hun brede assortiment. Zo heb je spa’s voor 3- maar ook voor 9 personen. Dat wordt dus barbecueën en bubbelen. 

Jungle wand

Mocht je niet de ruimte hebben voor een groene jungle in de tuin, dan hebben wij een oplossing! Een muur met klimplanten houdt de warmte namelijk ook goed tegen en neemt ook nog eens regenwater op. Daarnaast ziet het er ook nog eens supermooi uit. Mooie klimmers die de tuin 10 tot 15 graden koeler doen voelen zijn de chocoladewingerd (helaas niet eetbaar), klimrozelaar, clematis en Toscaanse jasmijn. Naast verkoeling zorgt een plantenwand ook voor een gezondere omgeving, want planten zetten schadelijke CO2 om in zuurstof? De Groene Wand is gespecialiseerd in maatwerk plantenwanden voor binnen en buiten. Ideal en makkelijk want in het groene gevelpaneelsysteem is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt, die de planten automatisch van water en voeding voorziet. Doe je tuinhandschoenen maar weer uit want het enige wat jij hoeft te doen, is genieten. 

Het zomergevoel in een glas

Om de costa del sol in onze bol te houden, kunnen we naast deze tuintips wel wat extra summer vibes gebruiken. Wat dacht je twee heerlijke cocktails? Prima te doen terwijl jij in je tuinspa ronddobbert. De cocktails zijn super makkelijk te maken, want we willen natuurlijk geen uren kwijt zijn in de keuken, maar juist (na)genieten van de zomer.

BALÓN 43

Ingrediënten: 

  • Licor 43 
  • Bruisend water 
  • Citroen 
  • Sinaasappel 
  • IJsklontjes 

Snij allereerst de citroen en sinaasappel en druk van beide een schijfje uit in een mooi glas. Vul nu het glas met ijsblokjes, hierna voeg je ongeveer 30 milliliter Licor 43 toe. Handig is om hier een barmaatje voor te gebruiken. De rest van het glas kun je vullen met bruisend water, dit geeft een verfrissende touch aan de zoete alcoholsmaak. Ter decoratie kun je wat citroen en sinaasappel schijfjes toevoegen. Enjoy! 

Liever geen alcohol, geen probleem. 

ALCOHOLVRIJE MARGARITA 

Ingrediënten

  • Sinaasappelsap
  • Limoensap 
  • Tonic
  • Suikersiroop 
  • IJsklontjes

Vul een mooi glas met ijsklontjes en voeg vervolgens 30 milliliter (inhoud van een barmaatje) limoensap, 30 milliliter sinaasappelsap en 30 milliliter suikersiroop toe. Vervolgens voeg je ongeveer 90 milliliter tonic toe om het af te maken. Makkelijker kan bijna niet! 

We hopen je bij deze geholpen te hebben met het vasthouden van de summer vibes, zowel in je tuin als in je  hoofd. Laat die warme zomerdagen maar komen – of niet – want jij bent er zeker klaar voor. Geniet van de zomer en de zon! 

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp