Zo maak je van je tuin Little Ibiza

Tuin

April doet wat hij wil, we gingen van muts & sjaal naar zomerjurkje met zonnebril. Nu deze maand bijna achter ons ligt, zetten we definitief een punt achter de winter. Hallo mei, hoi vakantiegeld maar waar kunnen we heen? Het corona(beleid) is net zo grillig als het Nederlandse weer en dat maakt plannen lastig. Dus in deze blog toveren we jouw tuin om tot little Ibiza zonder dat je grote investeringen hoeft te doen. Een plan B is altijd een goed idee, lees je mee?

Het Ibiza Kleurenpallet

Laten we beginnen met het kleurenpallet, rond de Middellandse zee worden veel lichte kleuren als basis gebruikt, zoals gebroken wit, beige en lichtgrijs vanwege de zonwerende werking. In combinatie met terracotta potten met groene planten voor natuurlijke schaduw zoals een olijfboom of een palm geef je het die warme en knusse sfeer. Wanneer de lichte basis staat kan je een accent pastelkleur toevoegen zoals lichtroze, -groen, -geel, -blauw in de vorm van accessoires. Kies daarnaast zoveel mogelijk voor natuurlijke producten als linnen, hout en klei die al aansluiten bij het naturel kleurenpallet.

De Ibiza sfeer zonder diep in de buidel te tasten

Op een gehele tuinrenovatie zit je misschien niet te wachten. Dat hoeft ook niet. Met tuinaccessoires kom je al een heel eind om dat typische Ibiza sfeertje te creëeren. Bij deze stijl geldt More is More, omdat de basis bestaat uit naturel tinten kan je gerust uitpakken met kussens en plaids op je loungeset, neem daarvoor eens kijkje bij de handgemaakte kussens en plaids van Agatha Amsterdam. Een hangmat van Tropilex is ook een uitgelezen accessoire om de vakantiesfeer in je tuin kracht bij te zetten maar ook een tuinkleed, rieten manden en lekker veel groene planten dragen daaraan bij. 

¡A comer!

Ofwel: aan tafel! De Spanjaarden zijn meesters in het lang tafelen. Eten is een belangrijk moment van samenzijn als gezin of met vrienden. Een mooi gedekte tuintafel brengt je direct in de goede (ongedwongen) stemming. Een paar stylingtips voor het dekken van je Ibizal tafel: kies voor een licht tafelkleed of loper van linnen met rotan placemats en linnen servetten. Daarmee laat je de naturel kleuren ook weer terugkomen aan tafel.  Andere leuke toevoegingen zijn borden, karaffen van keramiek en met verschillende hapjes is je Spaanse eettafel compleet. 

De Ibiza tuin voor kids

De kinderen snakken ook naar vakantie en die geven niet zoveel om loungen en ellenlang tafelen met hun ouders. Ibiza is tenslotte een eiland en water is nooit ver weg. Een opblaasbadje incl. opblaasbare flamingo (of een andere tropisch verrassing) geven gegarandeerd vakantieplezier. Organiseer bijvoorbeeld een watergevecht met de buurtkinderen, kampeer in de tuin met kampvuur en marshmallows. 

Kortom het loont om een extra effort te stoppen om je tuin er picco bello uit te laten zien. Vakantie draait om even uit je routine te stappen en daar hoort ook een nieuwe omgeving bij. Ben je met het blog aan de slag gegaan? Deel het resultaat via de #LetsCRINDEL. Succes en fijne vakantie!

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp