Tips voor het huren van een recreatiewoning

Woning huren

Veel mensen zullen zich deze zomer wagen aan de ‘staycation’, oftewel een vakantie thuis. Anderen zijn toch op zoek naar een manier om nog even weg te komen van de drukte, weg te komen van het alledaagse of gewoon om nieuwe ervaringen op te doen. Drukke hotels zijn momenteel niet echt de beste optie en de meeste vakantieparken en campings zitten overvol. Een andere optie is het huren van je eigen recreatiewoning. Oef, dat klinkt misschien spannend. Hoe doe je dat en waar moet je op letten? Wij geven je enkele tips.

Choose your destination

Blijf je in Nederland of wil je de grens over? Dat is de grote vraag die je jezelf als eerste zult moeten stellen. Wil je verder weg, bijvoorbeeld naar Duitsland, Engeland of Kroatië, dan doe je er in deze tijd goed aan om alle reisadviezen goed uit te pluizen. Is het land Corona-safe? Zijn restaurants, parken en attracties weer open? En, zeker niet onbelangrijk, wat zijn momenteel de richtlijnen qua gezondheid? Ben je bijvoorbeeld verplicht om een mondkapje te dragen? Want als je jouw zomer niet door wilt brengen achter een beschermend laagje stof, dan doe je er goed aan goed om uit te zoeken wat de richtlijnen zijn van het land van jouw keuze. Wanneer je op zoek gaat naar een recreatiewoning en je twijfelt nog waar je naartoe wilt, maak dan eerst een keuze uit één of twee landen voordat je jouw zoektocht begint. Op die manier raak je niet verloren tussen al het aanbod en kun je gerichter zoeken.

Wat is je budget?

Om teleurstelling te voorkomen, is het handig om van tevoren te bepalen wat je uit wilt geven aan een weekje weg. Kun je bijvoorbeeld driehonderdvijftig euro missen voor een weekje huur en of heb je meer te besteden? Wanneer je namelijk alleen zoekt op faciliteiten en locaties, kun je woningen te zien krijgen die misschien prachtig zijn maar ver buiten je budget liggen, en zo wil je jouw vakantie natuurlijk niet beginnen! Let ook op eventuele bijkomende kosten. Lees in de kleine lettertjes goed wat je nog kwijt bent aan bijvoorbeeld het huren van een airco unit, parkeerkosten, vergunningen, enzovoorts.

Wat heb je nodig?

Hoeveel slaapkamers moet jouw recreatiewoning hebben? Wil je kunnen koken of eet je standaard buiten de deur? En welke voorzieningen moeten er zijn buiten het huisje om? Zwembad? Stadscentrum? Bos of strand? Allemaal zaken om rekening mee te houden wanneer je jouw ideale stek uitzoekt. Wanneer je hier naar zoekt, in combinatie met jouw land van keuze en je maximale budget, dan heb je een hele boel opties uitgesloten die voor jou niet relevant zijn. Dat scheelt een hoop energie en tijd die je beter kunt besteden aan het hebben van heel veel voorpret!

Timing is everything

De kans dat je jouw ideale recreatiewoning kunt huren in de week voordat je wilt vertrekken is vrijwel nihil. Je doet er goed aan om dus ruim van tevoren te boeken om er zo van verzekerd te zijn dat het vakantiehuis van je dromen ook daadwerkelijk beschikbaar is op het moment dat je wilt vertrekken. Let op het seizoen waarin je weg wilt. Aan de zomermaanden ontkom je bijna niet met schoolgaande of leerplichtige kinderen. Maar kun je daarbuiten boeken, dan scheelt dat zowel in drukte als in geld. Let er wel op dat buiten het hoogseizoen er minder faciliteiten beschikbaar kunnen zijn. Check dus wanneer je boekt of alles open en beschikbaar is op het moment dat jij op vakantie wilt. 

Shop around

Elke website waarop je recreatiewoningen kunt huren, heeft zijn eigen aanbod, of hetzelfde aanbod maar voor een andere prijs. Je doet er goed aan om verschillende websites te bezoeken en te kijken wat er allemaal beschikbaar is en tegen welke voorwaarden. Let ook hier weer op, want een betere prijs kan soms inhouden dat er andere, extra kosten bijkomen. Het is bijna detective werk wanneer je op zoek gaat naar je ideale vakantiestek, maar alle energie die je nu stopt in het zoeken van de juiste plek, zal zich straks terugbetalen wanneer jij onbezorgd op je strandstoel aan de Costa zit. 

Is een vakantie deze zomer niets voor jou? Wellicht vind je het dan leuk om je eigen woning eens op te fleuren. Kijk bij onze Wooninspiratie voor de leukste interieur ideeën en neem contact op met onze CRINDEL specialisten.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp