Achter de voordeur – Landelijk in Leerdam

Woning kopen

CRINDEL heeft een leuk aanbod met prachtige woningen online staan. Sommigen hebben een unieke architectuur, andere een prachtige ligging en sommige woningen springen in het oog vanwege hun mooie interieurs. vandaag lichten we een leuke gezinswoning uit net buiten het stadshart van Leerdam. De woning is al gedeeltelijk opgeknapt, maar heeft zeker nog veel potentie om het helemaal naar eigen smaak in te delen en in te richten. Daarnaast heeft het nog een leuke prijs ook.

Leerdam

Leerdam, er zijn weinig plaatsen in Nederland met de charme en historie van dit kleine vestingstadje. Bekend om haar ligging aan de rivier de Linge met haar rietwallen en waterlelies, is Leerdam is het centrum voor glasblazers uit binnen- en buitenland. De zogenaamde ‘Royal Leerdam Crystal’ is het Nationale Glasmuseum van Nederland en een unieke plek om kunstenaars aan het werk te zien. De rijke historie van het stadje Leerdam kan worden gevonden in goed bewaarde historische gebouwen zoals de Grote Kerk en het Hofje van mevrouw van Aerden of in de overgebleven en gedeeltelijk gerestaureerde stadsmuren van de Zuidwal.

Tiendweg 35

Net buiten het pittoreske centrum van Leerdam, vinden we aan de Tiendweg een leuke gezinswoning die gedeeltelijk al is opgeknapt. De woonkamer met houten vloer oogt knus en authentiek, zoals verwacht mag worden van woningen in Leerdam. De nieuw geplaatste keuken en het open concept maakt het woon- en keuken gedeelte toegankelijk en praktisch, naast dat het ook nog eens sfeervol oogt. Ook vinden we nog oorspronkelijke elementen terug, zoals de vakverdeling in de ramen zoals hoort bij dit typische pand. Ook de badkamer, die zich bevindt op de begane grond is gedeeltelijk opgeknapt met een mooie wastafel met stenen kommen.

Potentie

Er is al veel gedaan om de woning ruimtelijk en modern te laten ogen, zoals het wit schilderen van het plafond. Nog een optie zou zijn om de houten vloer volledige op te laten schuren en opnieuw in de lak te zetten. Met een mooie, warme glanslak oogt de vloer iets strakker en moderner. Ook het wegwerken van de leidingen en de bedrading zorgen voor een opgeruimde en strakke look. De verwarming onder de vensterbank zou met een moderne, houten ombouw goed weggewerkt kunnen worden zonder verlies van warmte. Dat oogt mooi en is ook nog eens praktisch. Wanneer je de douche ruimte beneden zou willen houden, dan is het aan te raden om te kiezen voor een nieuw kozijn, eventueel met melk glas voor meer warmte en meer privacy.

De bovenverdieping is nog helemaal open. Dat betekent dat je het je nog vrij staat om deze helemaal in te delen naar eigen wens. De ruimte is groot genoeg om een drietal kamers te realiseren. Met wat extra budget is het mogelijk de leidingen van beneden door te trekken naar boven om zo boven een badkamer te realiseren. Bij de gemeente kun je ook navraag doen over het plaatsen van een dakkapel waardoor nog meer ruimte ontstaat op deze verdieping. Hoe dan ook heeft deze verdieping genoeg potentie om helemaal eigen te maken. Wil je slaapkamer? Een atelier? Een kantoor? Of fitnessruimte? Het is helemaal aan jou en relatief gemakkelijk te realiseren.

Nog meer ruimte

Naast de twee besproken verdiepingen, is er een tweede verdieping – een bergzolder – te bereiken via een steektrap. Ideaal voor de kerstspullen, vakantiekoffers, of andere spullen die je niet het hele jaar door nodig hebt. Wil je drie slaapkamers realiseren én een badkamer boven? Dat kan wanneer je de bergzolder omtovert in twee (of drie) van elkaar gescheiden bedstees om te slapen. Zo heb je je kamer nog steeds op de eerste verdieping en alleen je bed een verdiepinkje hoger. Als laatste beschikt deze woning ook over een eigen binnenplaats, compleet met fietsenschuur. Met een beetje liefde en aandacht is hier een leuke loungeplek te creëren waar je tijdens de warme zomerdagen ook nog eens lekker beschut zit.

Heb je geen enorm budget maar wil je wel een authentiek woonhuis in een stadje met rijke historie? Wellicht is de tienweg 35 dan de moeite waard om eens te bekijken. Maak direct een afspraak met Van Wijnen Makelaardij voor een bezichtiging door ze te bellen of het contactformulier in te vullen.

Is deze woning toch niets voor jou? Kijk dan verder bij ons woonaanbod voor nog meer te koop staande woningen.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp