Besparen op je woning: drie tips

Woning kopen

Geld besparen wil iedereen en een woning aankopen of onderhouden kan een dure aangelegenheid zijn. Daarom komen wij met een top 3 van beste tips om te besparen op jouw paleisje.

Triple check

Het begint allemaal bij de aankoop. Alleen daar al kun je jezelf duizenden euro’s besparen als je het slim aanpakt. Neem bijvoorbeeld als eerste een aankoopmakelaar in de arm. Nu zul je denken: ‘maar die kost toch alleen maar geld?’ In eerste instantie wel maar een aankoop makelaar beschikt over informatie die een gunstige invloed kan hebben op het bod wat jij uitbrengt. Zo verdient een aankoopmakelaar zich snel terug. Ten tweede is het altijd aan te raden om een bouwkundige keuring te laten doen. Die licht verzakte gevel die jij gemist hebt of de asbest in de kruipruimte waar je niet in bent geweest, kunnen je duur komen te staan. Ten derde kun je besparen op de notariskosten. Het opstellen van een eigendom- of hypotheekakte is standaardwerk voor een notaris dus je kunt je keuze gewoon baseren op diegene die deze dienst het goedkoopst aanbiedt.

Energie besparen doe je zo

Energieverlies kan je duur komen te staan. Met energiebesparende maatregelen kun je jezelf zomaar duizend euro of meer op jaarbasis besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van HR++ glas. Enkelglas of verouderd dubbelglas zorgt voor de vorming van een zogenaamde koude brug die de temperatuur in je woning flink omlaag kan brengen. Ook het condens wat zich op slecht geïsoleerde ramen kan vormen, onttrekt warmte aan de omgeving. Let er ook op dat CV ketel up to date is en regelmatig gecontroleerd wordt. Een goedwerkende CV voorkomt te grote temperatuurverschillen die uiteindelijk ten koste gaan aan je rendement. Daarnaast kun je ook nog denken een het isoleren van wanden, daken en vloeren om energieverlies zoveel mogelijk in te perken. Ook zonnepanelen brengen je stroomkosten omlaag waardoor je fiks kunt besparen op je elektriciteitsrekening.

De Handyman

Natuurlijk leuk, al die maatregelen, maar wie gaat het doen? Natuurlijk kun je voor elke klus in huis een mannetje of vrouwtje vinden die dit met liefde voor je wilt doen. Of je gaat gewoon zelf aan de slag! Overigens is dat alleen aan te raden bij klussen die goed te overzien zijn. Het aanbrengen van isolatie in bijvoorbeeld je kruipruimte is een klus waar je de tijd voor kunt nemen en die je verspreid over meerdere dagen kunt doen. Ook kun je hier online veel instructie over vinden. Het na-isoleren van je spouwmuur of het plaatsen van die nieuwe CV-ketel is toch wel iets wat beter overgelaten kan worden aan de echte vakman. Tenslotte is hier enige vorm van garantie ook wel erg waardevol om te hebben. Verder kun je zelf de kozijnen opnieuw schilderen nadat het HR++ glas is geplaatst en zijn er voldoende klussen die je na aankoop van een woning zelf ter hand kunt nemen. Denk hierbij aan het leggen van een vloer, het schilderen van een muur en misschien ben je zelfs zo handig dat je ook nog een wandje kunt stuken.

Ben je toch niet zo handig met die hamer? Bespaar je zelf dan geld, tijd en energie door de beste specialist voor jou te vinden op Crindel. Vraag offertes aan en kijk wie of wat bij je past. Wel zo makkelijk.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp