Droomhuis kopen? Zo weet je of je dit kunt betalen

Woning kopen

In de zoektocht naar jouw ideale droomhuis heb je eindelijk het huis gevonden dat aan al jouw wensen en eisen voldoet. Voor je jouw droom echter kunt verwezenlijken, volgt altijd nog die vraag: kun je het eigenlijk wel betalen? Kun je een hypotheek krijgen voor deze koopprijs met jouw inkomen? Op de hypotheekpagina van Rabobank kun je berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen aan de hand van je bruto jaarinkomen.

Heb je een partner? Vul dan het bruto jaarinkomen van jullie beiden in. Aan de hand van de bedragen wordt automatisch de hypotheek berekend. Afhankelijk van de looptijd en het rentepercentage krijg je het indicatiebedrag te zien. Uiteraard is dit slechts het begin van de oriëntatiefase. Voor advies op maat begeleidt een medewerker je graag stap voor stap.

Droomhuis gevonden? Hier begin je

Over het algemeen geldt voor looptijden van 10 jaar of langer een vaste rente van 1.85%. Voor periodes van minder dan 10 jaar ligt het leenbedrag aanzienlijk lager. Met de indicatie op de website krijg je een globaal beeld van jouw mogelijkheden. Wil je uitgebreid en persoonlijk advies op maat over jouw hypotheek? Dan is een afspraak maken voor een gratis oriëntatiegesprek natuurlijk ook mogelijk. Vergeet niet van tevoren het Hypotheekdossier in te vullen. Met het dossier kan de medewerker je zo snel en zorgvuldig mogelijk helpen. Het oriëntatiegesprek zal een hoop ophelderen, maar vervolggesprekken zijn natuurlijk ook altijd mogelijk.

Belangrijk voor starters

Sta je op het punt om je eerste huis te kopen? Rabobank biedt voor starters uitgebreid advies op maat. Naast een rekenhulp en gratis eerste oriëntatiegesprek kan je op andere manieren advies en informatie aanvragen. Heb je een korte vraag? Wie weet kun je het direct oplossen via de chat. Zelfs een videogesprek met een adviseur is mogelijk. Voor meer diepgaand advies kan je altijd een afspraak maken. Bij een eerste huis kopen kan het best lastig zijn om de financiën helemaal rond te krijgen. Rabobank biedt je 5 tips om toch jouw droomhuis te kunnen kopen:

  • Op tijd beginnen met sparen
  • Deels lenen bij ouders
  • Een starterslening aanvragen
  • Jouw droomhuis van een wooncorporatie kopen
  • Meefinancieren met een duurzame verbouwing

Huidige woning verkopen?

Is het huis dat je op oog hebt niet jouw eerste huis? Dan moet je naast de koop van jouw droomhuis ook de verkoop van de huidige woning regelen. Ook bij die stap kan je voor hulp terecht bij de Rabobank. De verkoop van je huidige woning speelt ook een rol bij het bepalen van jouw nieuwe hypotheek. Overwaarde en een restschuld hebben beide invloed op de hoogte van het mogelijke hypotheekbedrag. Wie weet is het ook mogelijk om jouw huidige hypotheek mee te nemen naar het nieuwe huis. Een persoonlijk adviseur kan het proces een stuk duidelijker maken. Zodra de hypotheekofferte akkoord en ondertekend is, kan de notaris de aktes opstellen. Met advies op maat kun je zo snel mogelijk van jouw droomhuis gaan genieten.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp