Een vakantiewoning kopen in Zweden

Woning kopen

Oh, zie je het al voor je? De uitgestrekte landschappen en meren? De rust? De stilte? De vrijheid? Warme zomers in het zuiden, winterse landschappen in het Noorden en misschien ook nog het Noorderlicht.

Zweden spreekt tot de verbeelding en is een ideaal land voor de avontuurlijke vakantieganger. Want of je nu wilt wandelen, paragilden, op de sneeuwmobiel er opt uit trekt of walvissen wilt zien, in Zweden kan het allemaal.

Politiek Klimaat

Wil je een vakantiewoning kopen omdat je een eigen plek in het buitenland wilt hebben, dan is Zweden ideaal. Zweden is politiek stabiel en onderdeel van de Europese Unie, hoewel het wel zijn eigen valuta heeft. Daarnaast heeft het land een goede infrastructuur en is het mobiele netwerk één van de beste ter wereld. Ook ligt de gemiddelde huizenprijs een flink stuk onder die van de Nederlandse markt. Qua financieringen zul je zien dat Zweedse banken je een aantrekkelijk aanbod kunnen doen.

Semester Hemma

Maar hoe koop je nu gemakkelijk een eigen vakantiewoning (semester hemma) in Zweden? Daarvoor kun je terecht op Zweedse woningsites zoals www.hemnet.se of www.booli.se. Zweedse makelaars spreken doorgaans goed Engels of Duits en je kunt gemakkelijk een afspraak maken voor een bezichtiging (visning). Het is gebruikelijk dat er een biedprocedure wordt opgestart nadat verschillende geïnteresseerden de woning hebben bekeken.

Vind je het misschien te spannend om zelf met Zweedse makelaars aan de slag te gaan, laat je dan adviseren door in Nederland gevestigde experts die je kun helpen met het proces van aankopen.

Tricky stuff

Zweden is een heel ander land met een heel ander klimaat dan het Nederlandse. Om die reden zijn er valkuilen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de verwarming in de wintermaanden wanneer jij er niet bent. Of aan eventuele vorstschade? Hoe zit het met de inbraakgevoeligheid? Achteraf wonen is prachtig, maar er is ook weinig controle op je woning. Last but not least, hoe pakt de lokale gemeente de zaken omtrent wonen aan. Gemeentes kunnen besluiten een woning aan te sluiten op de riolering wat een huiseigenaar duizenden euro’s kan kosten. Kijk ook naar hoe alles geregeld is met de watervoorziening. In de regel geldt; hoe verder afgelegen jouw vakantie paleisje ligt, des te meer zorgen je er aan hebt.

Het leukste stuk

Het allerleukste stuk is natuurlijk de inrichting van jouw vakantie stek. Je bent in Zweden, dus Ikea is om de hoek. Maar ja, Scandinavisch design houdt natuurlijk niet op bij deze bekende winkelketen. Sterker nog, Scandinavisch design is zoveel meer. Van de slim bedachte tafels, tot uitgebreide keukens, tot de heerlijke bedden van bijvoorbeeld Hästens tot warme vachten om je interieur mee compleet te maken, shop vooral even verder om te ontdekken wat Scandinavisch design allemaal nog meer inhoudt.

Wil je meer leuke tips lezen of juist wooninspiratie opdoen? Klik gerust verder voor de leukste ideeën op interieurgebied of misschien vind je wel een Nederlandse paleisje bij ons eigen woonaanbod.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp