Top tips om je woning verkoopklaar te maken

Woning kopen

Je gaat verhuizen, hoe spannend is dat! Dat betekent dat er binnenkort een fotograaf langs komt om je huidige kasteeltje op de foto te zetten. Natuurlijk wil je dat je woning zo snel mogelijk verkocht wordt. Dat kan, zeker wanneer je nu nog even wat energie stopt in de laatste verkoopvoorbereidingen. Met een paar gemakkelijke tips helpen wij je op weg om je woning spik en span te krijgen voordat je de eerste kijkers over de vloer hebt. Wedden dat ze het mooi gaan vinden?

Less is more

Als eerste wil je niemand verwelkomen in een bomvol huis. Dat betekent dat je de hele verzameling met tuinkabouters alvast in dozen kunt gaan stoppen. Je Pokémon collectie? Pak het (zorgvuldig) in en zet het eventueel op zolder. Ben je een professionele verzamelaar, wellicht kun je dan tijdelijk opslag huren om je gekoesterde collectie veilig te stellen. Ja, ook die oude servieskast die van je overgrootvader is geweest, die ene met die losse deurtjes en krakende scharniertjes, ook die kun je alvast maar beter opbergen. Potentiële kopers staan erom bekend dat ze vaak niet kunnen inbeelden hoe een ruimte er zonder meubels, of juist met hun eigen meubels, uit zal zien. Daarom is het belangrijk dat je woning er zo ruimtelijk en onpersoonlijk mogelijk uit ziet. Natuurlijk hoef je niet op de kale vloer te gaan zitten, maar hou het vooral overzichtelijk.

Brandschoon

Ja, echt brandschoon. Dat is wat potentiële kopers willen zien. Niemand kijkt graag naar de vlekken van tomatensaus op je tapijt, resten bami langs het fornuis, of stofhopen in de hoek van de kamer. Dus, poetsen die handel. Neem de deuren en trappen af, vergeet de ramen niet te zemen en haal ook even een vochtige doek langs de keukengrepen of raambeveiliging. Orden je keukenlades, neem je kozijnen af en klop je matten uit. Zet je ramen lekker open voor elke bezichtiging zodat er een frisse lucht in je woning hangt. Heerlijk!

Huisdiervrij

Hoe dol jij ook bent op je kwijlende bulterriër of hoe lief jijzelf jouw eigen, wollige kater ook vindt, veel kopers zitten niet te wachten op de huisdieren van anderen. Breng daarom de hond of kat even bij de buren, ruim de hondenmand of krabpaal op, samen met de voer- en drinkbakjes. Met een interieurspray kun je ook op een snelle manier nare huisdier luchtjes doen verdwijnen. Het is even jammer voor voor de kwispelende allemansvriend, maar je woning zal zeker een betere indruk maken.

Laatste aanpassingen

Is de verf inmiddels van de trap gebladderd? Zien de kitranden van je douchebak zwart? Ligt er ergens tapijt los? Of is de knalroze muur op de kamer van je dochter toch een beetje too much? Nu is je kans om de finishing touch te leggen aan de laatste dingen in huis. Hoe minder een kopende partij straks hoeft te doen, des te eerder zij geneigd zijn om tot een koop over te gaan. Het betekent voor jou wel dat je echt even aan de slag moet, maar al je moeite wordt ongetwijfeld beloond. Ben je zelf niet zo’n handige Harrie? Schakel dan wat hulp in. Er zijn ongetwijfeld mensen in jouw omgeving die je even kunnen helpen met schilderen, en anders kun je altijd een oproep plaatsen.

Een tuin die je welkom heet

Als jouw potentiële kopers hun nek breken over de stoeptegels bij je voordeur, dan heb je per definitie al niet een geweldige eerste indruk gemaakt. Zorg er dus ook voor dat alles om je woning er goed uit ziet. Die kaalgevreten buxus kan nu wel plaats maken voor een andere plant en door het onkruid uit je borders te verwijderen, maakt jouw woning al direct een betere indruk. Gemaaid gras, bloeiende bloemen en gesnoeide heggen spreken al direct tot de verbeelding van jouw kopers. Dat geldt overigens ook voor de bloemen en planten die je binnen hebt staan. Dus, handschoenen aan!

Kom je er zelf echt niet uit? Onze (verkoop)stylisten kunnen je ongetwijfeld verder helpen tijdens deze onderneming. Je vindt ze bij onze wooninspiratie. 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp