Verhuizen: deze 5 dingen vergeet je áltijd

Woning kopen
verhuizen tips

Je hebt er zolang naar uitgekeken, want je bent bijna daar: de verhuizing naar je nieuwe woning. Je wist uiteraard dat het een hoop stress zou opleveren, maar wat was het een gedoe om alles te regelen: een nieuw huis kopen is niet zomaar iets.

De definitieve verhuizing staat om de hoek en dat is het moment waar je naartoe hebt gewerkt. Nog één keer doorbijten, want ook de komende dagen gaan weer hectisch worden. Toch weet je nu al dat je een hoop dingen gaat vergeten en daarom proberen we je bij deze een handje te helpen. Want de onderstaande 5 dingen vergeet je áltijd bij het verhuizen:

1. Inschrijven bij de gemeente

Er wordt voortdurend aan gedacht, maar toch schuiven we het altijd op de lange baan. Want je wilt natuurlijk eerst definitief verhuisd zijn, voordat je een adreswijziging doorgeeft. Nee, alleen de spullen hebben overgebracht is niet genoeg. Je wilt volledig geïnstalleerd zijn: alles in het huis moet af zijn en je slaapt al zorgeloos in je nieuwe woning. Pas dan is het tijd om je in te schrijven bij de gemeente. En juist daarom wordt het vaak vergeten. Zorg niet dat je dezelfde fout maakt.

2. De benzinetank volgooien

Verhuizen naar de straat verderop is niet zo moeilijk, maar vaak is de verhuisafstand toch net even iets groter. Vooral als je naar een ander deel van het land verhuisd kan het zomaar zijn dat je vergeet de tank vol te gooien. En als je met al je broers, neven, en sterke vrienden in 2 auto’s onderweg bent, dan is het wel heel vervelend als je ineens onverwachts moet tanken. Vooral als je uitgerekend daardoor in de file komt te staan. Gooi ‘m dus vol.

3. De verhuizers op tijd inschakelen

Een half jaar geleden zeiden ze allemaal toe dat je willen helpen: je broers, neven, vrienden en zwagers. Allemaal zijn ze beresterk en je kunt hun helpende hand wel gebruiken. Toch ben je vergeten door te geven dat de verhuizing staat gepland voor… morgenochtend 07:30. Om dit soort rampscenario’s te voorkomen doe je er goed aan om een tussentijdse reminder uit te sturen of in elk geval de verhuizers op tijd in te schakelen. De goede wil van hun kant is er wel, maar de sterke verhuizers hebben ook even een geheugensteuntje nodig.

4. Hoe zit het ook alweer met de snoeren?

Je bent alles behalve een technisch wonder en precies daar ontstaat het gevaar. De tv en de internetmodem zijn nog de meest simpele apparaten die je in huis hebt en ze moeten allemaal mee naar het nieuwe woonadres. Omdat je echt niets om technologische vernuftjes geeft, sta je er verder niet bij stil: je trekt er snoeren er rakelings uit. Het besef dat dit misschien niet zo’n handig idee was, komt pas op het moment dat je alles weer moet installeren. Of beter gezegd: iemand anders het voor je mag installeren, omdat je er zelf geen hout van snapt. Hoe dan ook, wie het ook gaat koppelen, je doet er goed aan om een foto te nemen van hoe de snoeren ook alweer waren aangesloten op de apparaten.

5. Tot slot: alle bijkomende kosten

Je denkt een hoop geld te besparen door al het werk zelf te regelen, maar in de praktijk valt dat best tegen. Je hebt namelijk geen rekening gehouden met alle verborgen kosten. Oké, je weet dat je een bestelbus moet huren en de aanhanger staat ook klaar. Maar wat dacht je van 30 verhuisdozen, 40 plaklabels, 5 stiften, twee volle tanks en die extra halve dag aanhangwagen? Daar had je even niet aan gedacht. Da’s ook niet zo erg, maar het wordt wel vervelend als al die kosten ervoor zorgen dat je twee keer zoveel kwijt bent dan dat je had beraamd. Soms kan het zomaar zijn dat je een stuk goedkoper uit bent door een verhuisbedrijf in te schakelen. Let daarom ook op alle bijkomende kosten.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp