Wat zijn je mogelijkheden met Matterport?

Woning kopen

De huizenmarkt lijkt de financiële gevolgen van de Corona crisis niet te ontlopen. Desondanks lopen het aantal bezichtiging toch nog door. Zeker in deze tijd waarin iedereen probeert min of meer online te leven, is een virtuele bezichtiging van een woning een absolute pré. Niet alleen voorkom je een besmettingsrisico door je woning online te presenteren, je ondervangt ook de kijkers die niet persé ontzettend geïnteresseerd zijn, wat zowel jou als woningverkoper en je makelaar veel tijd kan schelen. 

De matterport tour

De online tool bij uitstek voor een virtuele bezichtiging is de matterport 3D scan. Met een speciale camera wordt jouw woning van top tot teen ingescand. Dit neemt circa één tot twee uur in beslag bij een gemiddelde woning. De scans worden door een matterport service partner verzameld en digitaal opgestuurd naar het moederbedrijf. Daar worden de scans gecombineerd tot een virtueel poppenhuis. De service partner ontvangt het model retour en kan achteraf nog enige bewerkingen doen. Het grote voordeel van een Matterport scan ten opzichte van bijvoorbeeld een tour van 360º foto’s, is dat je bij de laatste van foto naar foto gaat. Je gaat dus van plek naar plek zonder te zien wat zich daar tussenin bevindt. Wanneer je virtueel door een matterport model ‘loopt’, zie je daadwerkelijk de meubels en kamers aan je voorbij gaan waardoor je een veel reëler beeld krijgt van de indeling en grootte. 

De opties van Matterport

Met het Matterport model kun je een woning met verschillende mogelijkheden bekijken. Je kunt een virtueel poppenhuis bekijken wat je met je muis rond kunt draaien. Hierdoor kun je de woning van alle kanten bekijken. Daarnaast kun je in- en uitzoomen op het model waardoor je een nog beter beeld krijgt van hoe de woning in elkaar steekt. Door met je muis te klikken op een willekeurige plek in de woning, wordt je naar die plek gebracht. Ineens sta je in de woning zelf en kun je helemaal om je heen kijken. Door de klikken op de cirkels op de grond, kun je van plaats naar plaats lopen waarbij de woning als het ware om je heen verschuift. Als dat nog niet leuk genoeg is, kun je per verdieping de plattegrond bekijken. Zo kun je zien waar de meubels precies staan ten opzichte van de muren en kun je ook bekijken wat je eventueel nog zou willen veranderen. Matterport biedt ook nog de optie om zogenaamde ‘bullets’ toe te voegen aan het model. Dit zijn kleine bolletjes die de Matterport service partner overal in de woning kan plaatsen. Wanneer een bezoeker op de bullets klikt, kan er bijvoorbeeld een tekst getoond worden, een extra foto of een video. Wil je laten weten dat het fornuis in je keuken een gloednieuwe Boretti is die blijft staan, plaats er dan een bullet bij. Dankzij de bullets kun je bezoekers precies laat weten wat er zo uniek is aan jouw woning. 

En wat zijn dan de kosten?

Een matterport model hoeft niet persé veel duurder te zijn dan een doorsnee fotografie pakket. Een goede matterport service partner kan namelijk een hele hoop met een matterport model. Zo kan hij er foto’s uithalen die anders los genomen zouden moeten worden door een fotograaf. Daarnaast kan hij een video uit het model creëren waarbij de highlights van de woning getoond worden aan de hand van het model. Als je de kosten van fotografie of een video afzet tegen een enkel matterport model, hoef je niet heel veel duurder uit te zijn en heb je er een extra virtuele 3D tour bij. Vraag je makelaar naar de voorwaarden of check even in bij je lokale matterport service partner wat betreft de mogelijkheden. 

Bij wie kan ik terecht?

Op Crindel werken al verschillende makelaars met Matterport. In het centrum van het land werken bijvoorbeeld Derk Makelaardij of Jan Wolters Makelaardij met matterport modellen. In de provincie Flevoland kun je terecht bij Flevo Makelaars voor expertise met het Matterport model. Zit je meer richting het westen? Obér Makelaardij kan jouw woning dan voorzien van een matterport model. En zit je net over de Belgische grens? Dan kun je terecht bij Immo Fusion Makelaardij. Op Crindel kan jouw matterport model in ieder geval kosteloos geplaatst worden. Daarnaast bieden we uiteraard nog meer leuke tools voor huizenzoekers. Kom gewoon even kijkje nemen en doe direct wat Wooninspiratie op!

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp