Omschrijving

Onderste boven was zo ongeveer wel de juiste uitdrukking toen ik de nieuwe Colour Collection Upside Down van Pure & Original zag. De kleurencombinaties in deze collectie inspireerden mij zo erg, dat ik een nieuw kleurendoel 2020 voor mijn interieur formuleerde: geen enkele witte muur meer en ook de plafonds doen hierin mee! Huize Deense zomer dompelt zich dit jaar van boven tot onder in kleur, te beginnen bij de keuken.
Onze zwarte keuken deed tot nu toe niet echt mee in de kleuren van mijn interieur. Het was een zwart/wit geheel met hier en daar een beetje kleur door middel van accessoires. De perfecte ruimte voor mijn Upside Down project. De keuken heeft een niveauverschil in het plafond. Waar een verlaagd plafond meestal voor een knus gevoel zorgt, valt dit bij ons mee of misschien juist wel tegen. De grote raampartijen, het witte plafond en de witte muren en vloer gaven de keuken een strak en modern uiterlijk. Deze sfeer vind je niet terug in de rest van ons interieur en dat zorgde voor een disbalans. Het was dus de hoogste tijd voor een Pure & Original Upside Down metamorfose met twee kleuren uit deze Colour Collection: Old Ocre en Polar Blue.

Ogenschijnlijk tegenstrijdige kleuren, het warme Old Ocre en het koele Polar blue. Het is alsof je twee werelden met elkaar combineert; Afrikaanse warmte met het koude Antarctica. Ik maakte eerst een moodboard van deze twee kleuren en zag hoe mooi deze kleuren elkaar complementeren.

Mijn uitgangspunt was een zonnige en warme kleur op het plafond: altijd zomer in de keuken van huize Deense zomer! Dat hierdoor het verlaagde plafond donkerder werd dan de muur, is misschien niet de eerste keuze van een interieurstylist. Een donker plafond kan een ruimte namelijk juist lager doen lijken. En toch ging ik ervoor! Ik houd nou eenmaal van buiten de lijntjes kleuren en ik wist dat ik ermee weg kwam door de lichtinval en de zuidelijke ligging van de keuken. Een ander doel was, door het aanbrengen van kleur, meer verbinding met de rest van het interieur te creëren. Meestal kies ik voor diepe kleuren, maar nu wilde ik experimenteren met een lichtere kleur; het werd Polar Blue.

En dan terug naar mijn kleurdoelen voor dit jaar: geen enkele muur wit en de plafonds doen ook mee. Alle muren inclusief de deur in de keuken dompelde ik onder in de kleur Polar Blue. Ik gebruikte hiervoor twee soorten verf van Pure & Original: Traditional paint Egg Shell en Licetto. De eerste is een matte lak die ik aanbracht op de deur en het kozijn. Deze zaten al in de grondverf en hoefde ik van te voren alleen nog even licht te schuren en af te nemen. Daarna ging het verven bijna vanzelf, want dit is echt een hele fijne lak om mee te verven. Ik lakte de deur twee keer voor een goede dekking en bescherming.

Het plan was om de muur in de afneembare muurverf Licetto te verven, om vervolgens op spathoogte nog een baan Traditional paint Egg Shell aan te brengen. Afneembare verf is in een keuken onmisbaar, zeker als de muren net als die van ons niet betegeld zijn. Nadat de muur ontdaan was van gaatjes, schuurden wij deze nog licht op om alle oneffenheden weg te halen. Dit zorgt tevens voor een goede hechting van de verf. Na de eerste laag Licetto muurverf, besloten we uiteindelijk de hele muur een laag Traditional paint Egg Shell te geven in plaats van alleen op spathoogte. Hierdoor is de gehele muur nu spatwaterdicht en heeft deze een hele lichte glans.

Het meest spannende van het project vond ik het verven van het plafond. Voor het eerst in mijn leven gaf ik een plafond een andere kleur dan wit! We gebruikten hiervoor de matte Classico verf van Pure & Original, in de kleur Old Ocre. Deze verf is uitermate geschikt voor plafonds. Op de witte basis brachten we, voor een goede dekking, twee lagen Classico aan.

Ik vind het eindresultaat echt verbluffend mooi! Het minimalistische en strakke is gebleven, maar de keuken heeft zoveel meer sfeer en past nu in het grotere geheel. Daarnaast heeft deze ruimte door de kleuren weinig extra’s meer nodig, een enkele accessoire is genoeg.

Kies jij ook voor meer kleur in je interieur, dan kies je wat mij betreft voor de verf van Pure & Original. Ik werk al een tijd samen met dit prachtige bedrijf. In de verf zitten alleen natuurlijke kleurpigmenten en dat zie je; de kleuren zijn rijker en dieper dan traditionele verven gemaakt van synthetische kleurpigmenten. Als je eenmaal kennis maakt met de verfproducten van Pure & Original dan wil je nooit meer anders. Ik kijk nu al uit naar een volgend samenwerkingsproject en heb hiervoor al een ruimte op het oog…

Stylemodern
Typekeuken
ColorBlauw, Geel

Ben je geïnteresseerd in dit project?
Neem dan contact op met de specialist!

    Crindel WhatsApp Chat
    Verstuur via WhatsApp