Omschrijving

Family W maakt meubels die graag oud willen worden. Meubels van Family W hebben een eenvoudige, blijvende schoonheid. Ze zijn functioneel. En bovenal zijn ze uitzonderlijk goed gemaakt dankzij klassieke houtverbindingen. Het zijn de erfstukken van de toekomst.

Onze derde collectie ‘erfstukken’ staat in het teken van het opbergen van wat je dierbaar is. Het dressoir en de grote kast hebben opvallende openingen. Friso liet namelijk kieren vallen in de kasten – gemakkelijk om de deuren te openen. Maar er ontstaat ook een spanning: Wat ligt daar in het schemerdonker in de kast? De kieren nodigen je uit om dieper te graven naar de herinneringen die in je kast verscholen liggen. Bovendien benadrukken we het ambacht dat zit in deze kasten, die gemaakt zijn van het mooiste massieve eikenhout dat we konden vinden. De houtverbindingen (er komt geen spijker of schroef aan te pas) zijn zichtbaar gemaakt in het ontwerp, als eerbetoon aan het vakmanschap dat we nastreven.

Family W werd opgericht in de zomer van 2017 door Friese broers Friso en Foppe. Friso, de creatieve broer, schetste de eerste ontwerpen, maakte de prototypes, en Foppe, de zakelijke broer, zorgde voor productie, verkoop, en een frisse website. Na een vliegende start met een expositie bij Lidewij Edelkoort in Parijs, werd al snel een betrouwbaar en vriendelijk design-label, Family W, opgetuigd, waar ook een ontwerper als Floris Hovers zich aan wilde verbinden.

Stylebasic, klassiek, modern
TypeWoonkamer

Ben je geïnteresseerd in dit project?
Neem dan contact op met de specialist!

    Crindel WhatsApp Chat
    Verstuur via WhatsApp