Omschrijving

Voor dit stijlvolle Haarlemse appartement zijn twee van onze lampen toegepast in de woonkamer: de ‘Baby Nautilus’ van de Heritage Collectie en de ‘Copperhead’ van de Editions Collectie.

De Baby Nautilus is een hang lamp dat komt uit de jaren ’50. Het heeft een puur en tijdloos design en bestaat uit een porseleinen kop en heeft een handgebaren glas wat een bijzonder licht effect creëert. De lamp is gevonden in een verlaten textielfabriek in het voormalige Oost-Duitsland. Al onze lampen uit de Heritage Collectie zijn een selectie van lampen die komen uit verlaten fabrieken en zorgvuldig zijn gerestaureerd met respect voor hun verleden.

De Copperhead valt onder de Editions Collectie en met deze collectie presenteren we onze eigen creaties waarbij we ‘normale’ industrieel objecten transformeren naar design. Deze lamp is een hanglamp die is ontstaan uit onze fascinatie voor de pure elegantie van koperen pijpen. De vorm is voortgekomen uit de TL-lampen die we vaak tegenkwam in verlaten fabrieken en de klassieke simpele Bauhaus favorieten. De lamp bestaat grotendeels uit koper welke we laten oxideren om zo zijn eigen unieke patina te ontwikkelen. De base is gemaakt van textiel afval wat een duurzaam alternatief biedt voor hout. De prachtige aardse kleur van de base creëert een perfect contrast met de lijnen en rijke kleuren van het geoxideerde koper.

Styleindustrieel, modern
TypeWoonkamer
ColorBruin, Groen, Rood, Wit

Ben je geïnteresseerd in dit project?
Neem dan contact op met de specialist!

    Crindel WhatsApp Chat
    Verstuur via WhatsApp