Omschrijving

Pure & Original is een Nederlands familiebedrijf en premium verfmerk, we zijn vooral bekend om onze originele minerale verven, waaronder Classico krijtverf, Fresco kalkverf en Marrakech Walls. De kleuren die bij Pure & Original horen, zijn meestal gedempte tinten grijs, beige en wit, die jarenlang tot in perfectie zijn door ontwikkeld.

De verborgen schat van de kleurencollectie van Pure & Original zijn de felle kleuren – de juweeltinten, de aardetinten en de bleke tinten, met verfijnde nuances die oh zo moeilijk te bereiken zijn. Door alleen natuurlijke kleurpigmenten te gebruiken, weerspiegelt deze collectie de kleuren op een rijkere en diepere manier dan mogelijk is met traditionele verven gemaakt van synthetische kleurpigmenten. Het oppervlak krijgt niet alleen een rijk gevoel, het ziet er tastbaar, zacht uit en zelfs de helderste kleuren hebben een verrassend rustgevend effect.
Iris Floor, de tweede generatie van de Floor-familie binnen Pure & Original, heeft voor deze collectie voor de derde keer samengewerkt met kleurontwerper Dagny Thurmann-Moe van KOI Color Studio in Oslo, Noorwegen. Voor de collectie van 2020 heeft Floor ook besloten om samen te werken met Siri Zanelli van het Londense architectenbureau Collective Works.

“We wilden een collectie creëren die zowel persoonlijkheid als flexibiliteit heeft – de kleuren die we hebben toegevoegd, kunnen een grote variatie aan verschillende looks creëren en werken met verschillende soorten architectuur”, legt Iris Floor, Creative Director van Pure & Original, uit. De huidige collectie gaat van verschillende tinten stoffig groen, naar perzikkleurige roze tinten, naar de meest verzadigde oker, naar lavendel en het levendige Yves Klein-blauw. Deze collectie heeft een wilde kleurenmix en kan worden gebruikt om rustige, excentrieke, historische en moderne paletten te creëren.

Bekijk en lees meer over deze Colour Collection op de website van Pure & Original

Credits:
Copyright: Pure & Original
Creative Director: Iris Floor
Colour Designer: Dagny Thurnmann-Moe KOI Fargestudio
Photographer: Margaret de Lange
Stylist: Kirsten Visdal

Styleklassiek, modern
TypeWoonkamer
ColorBlauw, Geel, Goud, Groen, Oranje, Paars, Roze

Ben je geïnteresseerd in dit project?
Neem dan contact op met de specialist!

    Crindel WhatsApp Chat
    Verstuur via WhatsApp