Moderne uitbouw bij een jaren 30 woning

Woning kopen
uitbouw jaren 30 woning

Nederland kent nog steeds veel woningen uit de jaren 30. De karakteristieke elementen van deze woningen zijn ontzettend charmant. De indeling is vaak erg pragmatisch en ondanks de leeftijd van deze huizen, staan ze nog fier overeind vanwege de goede bouwkwaliteit. Toch zijn ze vaak beperkt qua woonoppervlak en dat is de reden dat veel woning bezitters kiezen voor een uitbouw.

De jaren 30 woning

De bouwstijl uit de jaren dertig is een combinatie van romantische en klassieke elementen. Hierbij kun je denken aan glas-in-lood ramen, paneeldeuren, bijzondere details in ramen en kozijnen en uitnodigende entrees.

Toch is het niet allemaal pracht en praal. Woningen uit de jaren 30 zijn vaak slecht geïsoleerd. Ze hebben vaak enkel glas en zijn gevoelig voor tochtstromen. Jouw jaren 30 woningen opknappen en/of uitbouwen is om die reden zeker een goede investering.

aanbouw

Vergunningen

Wanneer je overweegt om een uitbouw aan je woning te plaatsen, heb je rekening te houden met bepaalde wetten en regels. Zo moet je standaard een vergunning hebben wanneer je jouw woning aan de straatzijde wilt gaan uitbouwen. Bouw je aan de achterkant van de woning, dan mag je in veel gevallen tot vier meter vergunningsvrij aanbouwen. Controleer altijd even de website van de Rijksoverheid of die van je eigen gemeente wanneer je een aanbouw wilt plaatsen aan je jaren 30 woning om zeker te weten dat je goed zit.

Verbouwen of toch verhuizen?

Een uitbouw aan je jaren 30 woning klinkt natuurlijk heel mooi, maar aan een verbouwing kunnen vaak veel haken en ogen zitten. Wanneer je jouw woning direct moeten laten isoleren, of wanneer je woning asbestvrij moet worden gemaakt, loopt het kosten plaatje vaak aardig op. In deze blog zetten we alle voor- en nadelen van verbouwen of verhuizen voor je op een rijtje.

uitbouw

Modern of juist niet?

Veel mensen kiezen voor moderne aanbouw jaren 30 woning en het contrast tussen oud en nieuwe is zeker prachtig om te zien. Door deze twee bouwstijlen te combineren krijgt je woning weer een frisse uitstraling. Toch kun je bij de uitbouw van je jaren 30 woning ook kiezen voor een klassiekere stijl. Door rekening te houden met het metselwerk en de details in ramen en kozijnen, behoud je de charme van je woning, ook wanneer deze een nieuwe uitbouw heeft.

Kosten van een uitbouw van een jaren 30 woning

Verbouwen en toevoegen aan je woning is altijd leuk en in veel gevallen ook raadzaam. Maar het kostenplaatje is natuurlijk wel iets om rekening mee te houden. Een uitbouw aan je jaren 30 woning kost rond de €60.000. Dit bedrag kan meevallen, afhankelijk van de grootte van je uitbouw, maar ook tegenvallen, zeker wanneer er nog een oude keuken verwijderd moet worden, verzakkingen moeten worden gerepareerd of er nog werk te doen is aan de isolatie. Laat je goed informeren door een professional over de mogelijkheden.

Of overnieuw beginnen

Je kunt natuurlijk overwegen om een aanbouw te plaatsen bij je jaren 30 woning, maar soms is een aanbouw de moeite niet waard omdat de woning volledig gerestaureerd moet worden. De kosten van verbouwen wegen dan niet op tegen de voordelen ervan en opnieuw bouwen is dan misschien een goede optie. Een architect kan je helpen bij deze keuze door je inzage te geven in wat het zou kosten om opnieuw te bouwen en wat dit je uiteindelijk oplevert mocht je ooit weer verkopen.

Meer tips lezen of inspiratie opdoen, klik dan gerust verder. Wil liever shoppen, dat kan natuurlijk ook!

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp